HR EN

Grad Koprivnica

Rodilište

U koprivničkom rodilištu rođena prva ovogodišnja beba

Gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž tradicionalno su na Novu godinu prigodno darivali rodilje i njihovu djecu te Odjel rodilišta Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek. U bolnici su ih dočekali ravnatelj dr. Mato Devčić, zamjenica ravnatelja Biljana Marković, voditelj Odjela ginekologije dr. Ivica Stanišić, glavna sestra bolnice Ružica Evačić, pomoćnik ravnatelja dr. Željko Odobašić i glavna sestra Odjela ginekologije Slavica Pirc. 

Prošla godina je malo podbacila što se tiče broja poroda, naime u odnosu na 2020. godinu imamo 20 poroda manje. Ukupno 773 poroda, od čega osam blizanačkih trudnoća, što nas dovodi do broja od 781 novorođenčeta. Ove godine imamo prvorođeno dijete, dečka rođenog u 3.20 sati, teškog 3,7 kilograma – kazao je dr. Ivica Stanišić, voditelj Odjela za ginekologiju.

Ravnatelje dr. Matko Devčić prilikom susret osvrnuo se na opće stanje u koprivničkoj bolnici.

Na današnji dan u našoj bolnici liječi se 59 Covid pacijenata, još uvijek imamo 11 respiratora aktivirano u upotrebi te je dobar dio naših službi, odnosno zaposlenika preusmjeren na zbrinjavanje Covid pacijenata i kako se sad čini s obzirom na prisustvo novog soja ovakva dinamika će se nastaviti – kazao je ravnatelj dr. Mato Devčić.

Gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom obilaska posebno je naglasio kako Grad svake godine paketom mjera dodatno potiče mlade na ostanak u gradu.

Imamo paket demografskih mjera koje jednom godišnje ili dvogodišnje nadograđujemo. Riječ je o mjerama od naknada za novorođenčad pa sve do cijene vrtića, besplatnih bilježnica i radnih bilježnica, stipendija za sve studente te građevinskih zemljišta uz poticajne cijene – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Grad Koprivnica za sve mališane u rodilištu pripremio je prigodne bodiće, dok je za Odjel rodilišta pripremljen paket ručnika, trljačica i ostalih prigodnih predmeta potrebnih za brigu o novorođenčadi.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice