HR EN

Grad Koprivnica

U koprivničkoj Galeriji otvorena izložba Landscapes

Nakon višemjesečne stanke otvaranja izložbi uživo, večeras je u Galeriji grada Koprivnice otvorena izložba Darka Markića. Ovime je ujedno otvorena nova izlagačka sezona u Galeriji Koprivnica. Deseta samostalna i prva ovogodišnja izložba ovog poznatog koprivničkog umjetnika broji 34 rada, skica i studija. Glavni motiv radova je pejzaž, a publici su oni predstavljeni pod nazivom Landscapes.

Prije sedam godina Markić je također izlagao u Galeriji, ali s potpuno drugom tematikom. Ova izložba bila je planirana i prošle godine, ali se nije uspjela realizirati jer smo htjeli otvorenje u Noći muzeja da građanstvo Koprivnice vidi jedan novi izričaj Darka Markića. Ne sumnjam da ćemo u sljedećih mjesec i pol dana uspjeti naći način da svi koji žele upoznati Darka Markića iz 2020. to učine 2021. godine – kazao je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice.

Svoje radove je okupljenima predstavio i sam umjetnik Darko Markić.

Pred vama je novi ciklus slika koji je nastao 2020. godine. Osim ove 34 slike, imamo još 70 slika. Cijeli život bit ću takav da svaka izložba bude jedan zaokret, jer to je jedna vrsta duha koji se kod mene ne primjećuje u komunikaciji ili ponašanju, ali da u ateljeu. Mijenjat ću stilove i nadam se da će oni biti, ne jedan bolji od drugog, nego jednako kvalitetni – rekao je Darko Markić.

Izložbu je otvorio gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić.

Drago m je da novu sezonu izložbi otvaramo s Darkom, s kojim surađujemo na više područja. On nam puno znači u našem obrazovnom sustavu sa svojim vedrim duhom i novim idejama. Ove slike nose u sebi jednu vedrinu, novo stvaranje, novi polet, novi optimizam i nadam se da će se te slike preliti na naše svakodnevno funkcioniranje i život – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Svi zainteresirani izložbu mogu svakodnevno posjetiti od 15. siječnja do 28. veljače 2021. godine.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice