U Domu mladih održana je večer dječjeg folklornog stvaralaštva “Mi smo djeca vesela”


Objavljeno: 18.06.2019 — Pregledano: 225 puta

U koprivničkom Domu mladih, u utorak, 18. lipnja, u organizaciji Folklornog ansambla Koprivnica, održana je večer dječjeg folklornog stvaralaštva „Mi smo djeca vesela“. Svojim nastupima brojne posjetitelje zabavili su dječja grupa FA Koprivnica, dječja grupa KUD-a „Rudar“ Glogovac i violinističko – tamburaški sastav FA Koprivnica. Kroz pjesmu i ples koprivničke Podravine prikazali su dječje igre, brojalice i rugalice iz podravskog dvorišta te obredni ophod djevojčica kojim prizivaju kišu u Slavoniji i obredni ophod vezan uz Ivanje iz koprivničke Podravine.

Okupljenima se na početku programa obratila plesna i umjetnička voditeljica Folklornog ansambla Koprivnica dr. Nada Šešić, dok je u ime Grada nekoliko riječi zahvale uputila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

„ Na početku bih željela čestitati Folklornom ansamblu Koprivnica na 38 godina rada i očuvanju tradicije kroz koji su prošle mnoge generacije te našoj dr. Nadi Šešić na izvrsnom poslu koji obavlja. Okupili smo se danas ovdje kako bismo pozdravili naše najmlađe čuvare tradicije, običaja, narodnih nošnji, glazbe i plesa. Moramo cijeniti ono što imamo. Ako sve to nemamo onda i ne postojimo“, rekla je u pozdravnom govoru zamjenica gradonačelnika Melita Samorec i zahvalila još jednom svima na dolasku u Dom mladih na manifestaciju „Mi smo djeca vesela“.