HR EN

Grad Koprivnica

Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice – skraćivanje radnog vremena ugostiteljskim objektima, ograničenja u obavljanju uslužnih djelatnosti

Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice na današnjoj je sjednici prihvatio Zaključke Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, a prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Radi se o preventivnim mjerama kojima se jedinicama lokalne samouprave preporučuje skraćivanje radnog vremena ugostiteljskim objektima, restoranima i noćnim klubovima, koji će sukladno Zaključku raditi do 20 sati, preporuke o organizaciji rada trgovačkih centara, trgovina i ljekarni te određena ograničenja u obavljanju uslužnih djelatnosti.

Kod uslužnih djelatnosti poput masera, pedikera, frizera, brijača i sličnih djelatnosti zasada se neće preporučiti zatvaranje objekata već se u njima nastoji smanjiti broj osoba uz prethodnu najavu telefonskim putem i obavezne pojačane mjere održavanja standarda higijene i dezinfekcije.

Stožer apelira da građani odgode putovanja te da pacijenti ne dolaze u izdvojenu ordinaciju i ambulante primarne zdravstvene zaštite (ambulante obiteljske medicine) osim, ako se ne radi o hitnim slučajevima. S obzirom da na području županije nema oboljelih od koronavirusa niti lokalne transmisije virusa, trenutno nema ugroze pa svi oni koji nisu bili na ugroženim područjima i u kontaktu sa oboljelim osobama nemaju razloga za zabrinutost.

Stožer je još jednom uputio apel građanima kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane te svih preporuka Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera civilne zaštite po pitanju održavanja higijene i smanjivanja nepotrebnog socijalnog kontakta boravkom na mjestima okupljanja većeg broja ljudi.

Zaključak o preporukama i preventivnim mjerama

Zaključak Stožera CZ Grada Koprivnice od 17.03.2020.

Važno je da građani slušaju preporuke Zavoda za javno zdravstvo.

Mjere opreza kojima se može smanjiti infekcija su:

  • održavajte osobnu higijenu s naglaskom na pranje ruku,
  • koristite papirnate maramice te ih higijenski odložite nakon korištenja,
  • izbjegavanje dodirivanja sluznice očiju, nosa i usta prljavim rukama
  • održavajte higijenu prostorija i redovito provjetravajte prostorije u kojima se boravi,
  • izbjegavajte boravak u zatvorenoj prostoriji u kojima boravi mnogo ljudi,
  • izbjegavajte mjesta gdje može doći u kontakt s oboljelim osobama.

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni: radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15h, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira radi li se ili ne o simptomima sličnim  gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za korona virus mogu se pronaći i na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Ministarstva zdravstvaRavnateljstva civilne zaštite te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice