Projekcije frankofonih filmova, 18.3.-22.3.2018.


Objavljeno: 13.03.2018 — Pregledano: 8 puta

 

Francuski krug Koprivnice i Kino Velebit pozivaju vas na projekcije frankofonih filmova koje će se održati od 18. ožujka 2018. godine do 22. ožujka 2018. godine s početkom u 18,00 sati.

Ulaz je besplatan.

 


18.03. Crveni krug /Le cercle rouge

Francuska, Italija, 1970

REŽIJA: Jean-Pierre Melville

Sadržaj : Kriminalac pušten iz zatvora organizira novu pljačku na trgu Vendôme uz pomoć odbjeglog zatvorenika i bivšeg policajca alkoholičara. Napad uspijeva. Prijestupnik im, uplašen veličinom plijena, savjetuje da se obrate specijalistu. Ovaj potonji nije nitko drugi doli inspektor zadužen za istragu.

 


19.03. Le chat du rabbin / Rabinov Mačak

Animirani, Francuska, 2011

Režija:  Joan Sfar i Antoine Delesvaux

Sadržaj: Alžir, dvadesete godine 20. stoljeća. Rabin Sfar živi sa svojom kćerkom Zlabyom, bučnom papigom i nestašnom, pričljivom i lažljivom mačkom. Vlasnik želi udaljiti kratkodlaku životinju, ali mačak, koji je lud za Zlabyom, spreman je na sve da ostane pored nje. Zahtjeva čak da mu rabin priredi bar micvu. U njegov život uplesti će se ruski slikar koji je u potrazi za imaginarnim Jeruzalemom gdje bi živjeli crni Židovi…

 


20.03. Corporate

Francuska 2017.

Režija: Nicolas Silhol

Sadržaj: Emilie Tesson-Hansen je mlada i briljantna voditeljica Ljudskih resursa. Nakon drame u firmi pokrenuta je istraga. Ona se nađe na prvoj liniji. Mora se suočiti s pritiskom inspektorice rada ali također sa svojim nadređenim koji joj prijeti da će se okrenuti protiv nje. Emilie je odlučila sačuvati vlastitu kožu. Dokad će ostati odana korporaciji?


21.03. Tamara

Francuska, Belgija 2016.

Režija: Alexandre Castagnetti

Sadržaj: Tamara, 15 godina, jako je iskompleksirana zbog svojih oblina. Kako bi se oslobodila lošeg nadimka u srednjoj školi, odlučuje uzeti stvar u svoje ruke! Kladi se sa svojom najboljom prijateljicom da će izaći s prvim dečkom koji će ući u razred. Odabran je Diego, divan mladić, i Tamara shvaća da su joj šanse da pobijedi u okladi male…

 


22.03. Vanité / Taština

Švicarska, Francuska, 2015

Režija: Lionel Baier

Sadržaj: David Miller, star i bolestan, odlučio je okončati svoj život. Unatoč svim nastojanjima da pronađe savršeno mjesto, datum i način, ništa se ne odvija prema planu. Svi koji su rekli da će biti uz njega su ga ostavili, tako da David nema drugog izbora nego osloniti se na pomoć potpunih neznanaca: Esperenze, koja radi u udruzi za posmrtnu pripomoć i nije baš dobro upoznata s postupkom, i susjeda Trépleva, koji je mlada muška prostitutka, a kako bi svjedočili njegovim konačnim trenucima. Jedne noći svi troje otkrivaju da su njihove međusobne simpatije – možda čak i ljubav – vrlo uporni osjećaji.