HR EN

Grad Koprivnica

Povodom Svjetskog dana učitelja uručene prigodne nagrade najboljim učiteljima

Povodom Svjetskog dana učitelja kojeg je UNESCO 1994. godine proglasio u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja, Grad Koprivnica je u Galeriji „Mijo Kovačić“ priredio prijem za najbolje učiteljice u školskoj godini 2021./2022., a prema odlukama Učiteljskih i nastavničkih vijeća pojedinih škola s područja grada Koprivnice.

Za najbolje učitelje proglašene su Danijela Šimek, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, Maja Puhač, učiteljica informatike u OŠ „Braća Radić“, Dubravka Bijelić, učiteljica razredne nastave u OŠ „Đuro Ester“, Martina Trešćec Godek, učiteljica hrvatskog jezika u OŠ „Podolice“, Petra Šarko, učiteljica edukacijska rehabilitatorica u COOR-u Podravsko sunce i Matija Kučić, profesor gitare u Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić“. Uz prigodno cvijeće i Gradonačelnikovo vino koje su im uručili gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, pripala im je i novčana nagrada u iznosu od dvije tisuće kuna.

„Koprivnica se stvarno ponosi rezultatima koje ostvaruju u svom osnovnoškolskom obrazovanju i doista imamo sjajne ljude u tom sustavu koji zajedno sa svojim učenicima ostvaruju prekrasne rezultate. Zbog toga nam je jako drago kad se okupimo i nagradimo one koji su od svojih kolegica i kolega prepoznati kao najbolji, ali još nam je draže kad vidimo da sva ona ulaganja koje imamo u škole, da to ima smisla“, rekao je u prigodnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

Odgovor na pitanje što čini dobrog učitelja dala je nagrađena Martina Trešćec Godek.

„Dobrog učitelja čini razumijevanje. Živimo u vremenu kad učitelj više nije izvor znanja već su to društvene mreže i ostali digitalni mediji, tako da je važno biti uz učenika i biti mu podrška. Kroz nastavu je to malo teže, ali kroz izvannastavne aktivnosti to je ipak lakše jer i mi učitelji možemo učenike bolje upoznati i naći taj neki individualni način rada koji im odgovara“, poručila je Trešćec Godek.

Uz nagrađene učitelje, prijemu su prisustvovali ravnatelji osnovnih škola Sanja Prelogović, Helena Knežević, Ariana Šandl, Radmila Popović, Krešo Grgac i Darko Sočev te gradski pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice