HR EN

Grad Koprivnica

Podravsko-prigorski vatrogasci u Glini saniraju oštećena krovišta

U nedjelju, 3. siječnja u 05.00 sati vatrogasci Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, upućeni su na područje grada Gline. U sklopu akcije bili su raspoređeni u šest radnih skupina koje su radile na saniranju oštećenih krovišta, koja su stradala tijekom razornog potresa.

Pod zapovijedanjem zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana u ispomoći su sudjelovali profesionalni vatrogasci iz JVP Đurđevac (2), JVP Križevci (2), kao i dobrovoljni vatrogasci iz DVD-a Hlebine (7), DVD-a Subotica Podravska (5), DVD-a Sigetec (3), DVD-a Rasinja (2), DVD-a Sesvete Podravske (2), DVD-a Koprivnica (1), DVD-a Jagnjedovec (2), DVD-a Štaglinec (2), DVD-a Reka (2), DVD Starigrad (1), DVD Bilokalnik (1) i DVD Željezničar (1).

Na terenu su bila 33 vatrogasca koja su raspolagala s pet kombi vozila, jednim auto ljestvama, jednom zglobnom platformom, jednim malim navalnim vozilom s modulom te jednim zapovjednim vozilom. Vatrogasci su također bili opremljeni kompletnom opremom za osobnu zaštitu, sustavom radio veze – analognim i digitalnim sustavom Tetra.

Dolaskom u Glinu, podravsko-prigorski vatrogasci djelovali su u sklopu Vatrogasne operativne zone Glina, kojom zapovijeda Goran Franković.

Odlasku druge smjene vatrogasaca nazočio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice Ivan Golubić.

U pripremi su dodatne vatrogasne snage koje će, ako se ukaže potreba žurno biti upućene na ugroženo područje Sisačko-moslavačke županije.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice