Održano Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola


Objavljeno: 19.04.2018 — Pregledano: 29 puta

U Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici u srijedu, 18. travnja 2018., održano je Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije. Skup je otvorila voditeljica vijeća Mirjana Bazijanec. Gosti predavači bili su predstavnici izdavačke kuće Alfa te Stjepan Peršin predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama i tajnik Autokluba Koprivnica Boris Dušić.

Sve nazočne, u ime domaćina, je pozdravila ravnateljica škole Gordana Gazdić – Buhanec. U uvodnom dijelu predstavila je školu „Antun Nemčić Gostovinski“ kao pravnu slijednicu prve  škole na području grada Koprivnice. Nazočne je u kraćoj prezentaciji upoznala s brojnim aktivnostima škole te uspjesima učenika i učitelja tijekom proteklih godina.

Nemčići su pokrili veći dio stručnog dijela skupa jer su članovi školskog Erasmus+ tima predstavili uspješno završen projekt Perpetuum mobile, financiran od Europske unije. To su Martina Kobaš, učiteljica engleskoga jezika i školska koordinatorica za europske projekte, Luca Matić, školska knjižničarka savjetnica, Senka Pintarić, učiteljica razredne nastave savjetnica  Željka Hanžek, Maja Mitrović Laškarin, Nino Klobučarić i ravnateljica. Sudionici skupa upoznati su s načinom prijave na projekte, najzanimljivijim momentima s mobilnosti te novim znanjima i procedurama koja će se implementirati i donijeti europsku dimenziju u život škole.

Tajnica škole, Maja Blažek, upoznala je ravnatelje s odredbama Opće  uredbe o zaštiti osobnih podataka koja stupa na snagu krajem svibnja. Ravnateljima je objasnila aktivnosti  koje su kao rukovoditelji dužni poduzeti u školi u odnosu na sve dionike u odgojno-obrazovnom procesu. Dodatnu edukaciju organizirat će i Županija.

O novoj obrazovnoj platformi za digitalne udžbenike Mozabook govorili su predstavnici izdavačke kuće Alfa.

Pomoć u edukaciji petašića u programu osposobljavanja za sigurno upravljanje biciklom ponudili su predsjednik Peršin i tajnik Dušić, čije udruge godinama surađuju sa školama  svojim programima.

Nakon kraćeg izvješća sa stručnog skupa ravnatelja u Šibeniku koje je podnijela ravnateljica Buhanec,  na kraju skupa ravnatelji su raspravili aktualnu problematiku u školama te dogovorili teme i termine  slijedećih skupova i edukacija.

Ispred Koprivničko-križevačke županije događaju je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.