Održana svečana dodjela nagrada za najljepši dječji putopis “Putositnice 2019.”


Objavljeno: 24.05.2019 — Pregledano: 192 puta

U koprivničkom kinu Velebit, u petak 24. svibnja, održana je sedma po redu svečana dodjela nagrada za najljepši dječji putopis „Putositnice 2019.“ Svečanost u organizaciji Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i ove godine su  podržali Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Grad Koprivnica, u čije ime se okupljenima obratila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

„Gradu Koprivnici je velika čast što možemo biti pokrovitelji i suorganizatori ovakve hvale vrijedne aktivnosti. Posebno bih čestitala ravnateljici Gordani Gazdić Buhanec i cijeloj njezinoj ekipi na svemu onome što kao škola daju za našu Koprivnicu. Vaša škola ima poseban šarm, uvijek se ističe sa nekim novim projektima, poput „Putositnica“, a već krećemo sa novim, izgradnjom botaničkog vrta. Čestitam svim nagrađenima te se veselim ponovnom susretu na idućim osmima po redu „Putositnicama“, rekla je u prigodnom govoru zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Ponosna što su „Putositnice“ zaživjele sve ove godine bila je ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec, kao i na broj i kvalitetu pristiglih literarnih radova na natječaj.

U ime Koprivničko – križevačke županije prigodnim se riječima obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Ovogodišnja tema natječaja bilo je opisivanje ljudi, krajolika, običaja te kulturnog i povijesnog bogatstva s putovanja diljem naše zemlje, u kojoj su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola s područja Republike Hrvatske.