HR EN

Grad Koprivnica

Kampom do jednakosti - početna konferencija

Održana početna konferencija projekta Kampom do jednakosti

Grad Koprivnica početkom studenoga je započeo provedbu projekta „Kampom do jednakosti“ koji sufinancira Zaklada „Hrvatska za djecu“. Riječ je o projektu koji će uključiti oko 40 djece u dobi od 6 do 12 godina iz obitelji slabijeg imovinskog statusa s područja grada Koprivnice te će se kroz isti djeci omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

U petak, 17. prosinca je održana početna konferencija projekta.

2019. godine je na našim bazenima Cerine na inicijativu Komunalca pokrenut kamp za djecu na kojem su se djeca imala priliku baviti raznim sportovima. Upravo iz tih aktivnosti je i nastala ideja da napravimo projekt kojim će kampovi biti dostupni djeci slabijeg imovinskog statusa – na konferenciji je kazala Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Suradnju na projektu ostvarena je s Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac Koprivnica.

Drago nam je da možemo biti podrška ovakvom prekrasnom projektu. On je samo jedan u nizu onih koje planiramo na našim bazenima. Bazeni Cerine postaju prijatelj djece koja si do sada nisu nažalost mogla priuštiti kampove i potrudit ćemo da im bude lijepo, da uživaju te da se bave sportom – kazala je Dubravka Horvat, članica Uprave GKP Komunalac Koprivnica.

Za djecu će biti osmišljen petodnevni programi tijekom zimskih i ljetnih praznika koji će sadržavati edukativne, sportske, rekreativne i zabavne aktivnosti.

Održat će se jedna ljetni kamp i jedan zimski kamp. Zimski kamp će također biti nešto novo na bazenima Cerine, jer do sada ga nismo imali. Kampovi će trajati oko šest sati i zamišljeni su na način da se sastoji od tri djela – sportski, kreativno edukativni te aktivni odmor – objasnila je Sonja Šafar, voditeljica Bazena Cerine.

Osmišljene aktivnosti bit će složene na način da djeca upoznaju sportove s kojima se inače nemaju priliku susretati, a suradnja u realizaciji aktivnosti ostvarit će se i s kineziolozima grada Koprivnice koji djeluju u sklopu Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice.

Ukupna vrijednost projekta je 60.795,69 kuna, iznos koji sufinancira Zaklada je 46.665,99 kuna. Projekt je započeo s provedbom 1. studenoga ove godine i trajat će sve do 31. kolovoza 2022. godine –  objasnila je Maja Hlebar, voditeljica projekata iz Razvojne agencije Sjever DAN te istaknula kako će djeci za vrijeme kampa biti osigurani topli obroci te ostala potrebna oprema za provođenje aktivnosti.

Konferenciji su također prisustvovale Nataša Tetec, predsjednica Uprave GKP Komunalac Koprivnica, Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice i Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice sportskih Udruga Grada Koprivnice.

Sadržaj ovog teksta u isključivoj je odgovornosti Grada Koprivnice i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice