Održan šesti po redu folklorni susret “KUD Srce i prijatelji”


Objavljeno: 19.10.2019 — Pregledano: 257 puta

Folklorni susret „KUD Srce i prijatelji“ po šesti se puta održao ove subote u lijepo posjećenom Domu mladih koji je ujedno bio humanitarnog karaktera dragovoljnom  donacijom sredstava Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“.

Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupili su članovi Udruge „Latice“, Dječji vrtić „Čarobni park“ iz Drnja, KUD „Đuro Rundek“ iz Caginca, KUD „Klinča Sela“, KUD „Jablanovec“, „Češka beseda Hercegovec“ te domaćini KUD „Srce“ iz Koprivnice.

Okupljene su na početku manifestacije pozdravili predsjednica KUD-a „Srce“ Maja Raščanec, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Ciljevi KUD-a „Srce“ su poticanje, razvijanje i unapređenje kulturnog stvaralaštva, očuvanje etno-baštine na području grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije u skladu s općim društvenim interesima, očuvanje zborskog pjevanja, folklornog plesa, instrumenata, scenskih izvedbi, ali i ostalih vidova kulturnog izričaja u okviru glazbeno-scenskog amaterizma, održavanje radionica u cilju, ne samo očuvanja, već i revitalizacije tradicijskih načina izrade te edukacije mladih o važnosti očuvanja tradicije.