HR EN

Grad Koprivnica

Održan šesti po redu folklorni susret “KUD Srce i prijatelji”

Folklorni susret „KUD Srce i prijatelji“ po šesti se puta održao ove subote u lijepo posjećenom Domu mladih koji je ujedno bio humanitarnog karaktera dragovoljnom  donacijom sredstava Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“.

Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupili su članovi Udruge „Latice“, Dječji vrtić „Čarobni park“ iz Drnja, KUD „Đuro Rundek“ iz Caginca, KUD „Klinča Sela“, KUD „Jablanovec“, „Češka beseda Hercegovec“ te domaćini KUD „Srce“ iz Koprivnice.

Okupljene su na početku manifestacije pozdravili predsjednica KUD-a „Srce“ Maja Raščanec, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Ciljevi KUD-a „Srce“ su poticanje, razvijanje i unapređenje kulturnog stvaralaštva, očuvanje etno-baštine na području grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije u skladu s općim društvenim interesima, očuvanje zborskog pjevanja, folklornog plesa, instrumenata, scenskih izvedbi, ali i ostalih vidova kulturnog izričaja u okviru glazbeno-scenskog amaterizma, održavanje radionica u cilju, ne samo očuvanja, već i revitalizacije tradicijskih načina izrade te edukacije mladih o važnosti očuvanja tradicije.

 

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy