NAKON SARE RENAR I MOSKAU, NA LJETO U LUDENSU DOLAZI „BALON“ TEATRA EXIT


Objavljeno: 17.07.2017 — Pregledano: 609 puta

Nakon tri uspješne predstave ovogodišnjeg Ljeta u Ludensu, sljedeći u Atriju Doma mladih gostuje Teatar Exit s predstavom “Balon”.

Prošle se subote, u Atriju Doma mladih, koprivničkoj publici predstavila Sara Renar svojim radiofonsko-scenskim projektom „Gdje povlačiš crtu?“ za koji je Večernji list rekao kako se radi o „Stilskim vježbama 21 stoljeća“, a nakon čega je uslijedio kabaretsko-glazbeni performans koprivničkog benda Moskau. Ova nekonvencionalna predstava na ovogodišnjem Ljetu u Ludensu privukla je mnogobrojnu publiku, a okupljeni su mogli uživati u večeri teatralizirane glazbe ili uglazbljenom kazalištu. Cjelokupni program bio je i svojevrsna pretpremijera projekta u kojem sudjeluju Sara Renar, Moskau i SKROZ, a kojim će predstaviti nova vinilna izdanja već ove jeseni. (Sara Renar, Moskau, SKROZ) Kako je namjera djelovanja Ludens teatra odgovaranje na potrebe zajednice, ne iznenađuje izlazak iz okvira te poticanje kazališne umjetnosti kakvu je publika mogla pogledati prošle subote.

Sedmo izdanje festivala Ljeto u Ludensu se nastavlja, a publika će već ove subote moći pogledati predstavu „Balon“ Teatra Exit. Početak je u 21:00 sati u Atriju Doma mladih.

Neka od najvećih imena hrvatskoga glumišta nastavljaju u Balonu već poznatu exitovsku tradiciju bravuroznoga glumačkog teatra u kojem do izražaja dolazi moć glumačke transformacije. Balon je predstava o Glumcu – o iluziji koju on stvara i kojom putuje sve dok se ne susretne sa samim sobom, predstava o Glumčevu identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru. (Teatar Exit)