Marta Kunštić osvojila 2. mjesto na međunarodnom natjecanju engleskog jezika u Italiji!


Objavljeno: 18.05.2017 — Pregledano: 681 puta

HIPPO Language Competition je međunarodno natjecanje iz engleskog jezika na kojemu učenici raznih uzrasta (od 5. razreda OŠ do 4. razreda SŠ)  pokazuju svoje vještine i znanja iz svih elemenata jezika: razumijevanje, poznavanje i primjena gramatike, te pismeno i usmeno izražavanje. Održava se u 3 kruga, a na zadnji, finalni krug bila je pozvana i učenica 8.a razreda OŠ Đuro Ester iz Koprivnice Marta Kunštić.

Finalno natjecanje se održavalo od 13. do 15. svibnja, a Marta se natjecala u konkurenciji sa 20-ak kandidata iz 11 različitih zemalja u kategoriji za 7. i 8. razrede. S Martom je putovala njena mentorica Andreja Kerovec Letica. Marta se izvrsno snalazila u svim traženim zadacima te je na kraju osvojila visoko 2. mjesto i time službeno položila A2 razinu prema CEFu, europskom referentnom okviru. Ujedno je i jedina učenica iz cijele Hrvatske koja se plasirala među prva tri mjesta i vratila se s medaljom kući.

Osim nevjerojatnog uspjeha kojeg je Marta postigla, upoznala je i mnogo djece iz različitih krajeva svijeta i sklopila je nova prijateljstva. Vjerujemo da će iskustvo i uspomene na ovo natjecanje trajati cijeli život.