“Dan za znanost” okupio mlade znanstvenike


Objavljeno: 09.06.2018 — Pregledano: 55 puta

U Gimnaziji Fran Galović Koprivnica danas, 9. lipnja održan je “Dan za znanost”. Riječ je o projektu koji je pokrenut na inicijativu profesorice Marine Furkes i učenika Gimnazije, a koji ima za cilj promicanje i popularizaciju znanosti. Želja je okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će, prema vlastitu odabiru, interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, geografije, elektrotehnike, robotike i psihologije.

Druženje se odvijalo u Sportskoj dvorani Gimnazije, a znanstvenici i njihovi asistenti posjetiteljima su na privlačan i zabavan način približili brojne znanstvene sadržaje. Realizaciju projekta, uz Gimnaziju, omogućili su znanstvenici i znanstvene ustanove s kojima Gimnazija već godinama surađuje ili suradnju tek započinje.

Dan za znanost održava se petu godinu za redom, a zahvaljujući velikom odazivu znanstvenika volontera projekt je privukao brojne posjetitelje, direktne korisnike i konzumente znanosti.

Hvala svima koji ste danas odvojili vrijeme i svojim dolaskom podržali ovaj projekt. Upravo kroz njega naša Gimnazija pokazuje kako ne treba čekati da kurikularna reforma započne, već ju treba početi realizirati sam – rekao je Vjekoslav Robotić, ravnatelj Gimnazije Fran Galović te ujedno zahvalio svima onima koji su doprinijeli ovom projektu.

Dan za znanost posjetili su Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice.

Upravo naša Gimnazija primjer je otvorenosti, novih iskoraka i stalnih praćenja novih znanja, novih programa, novih projekata i na tome svima koji su dio naše Gimnazije od srca čestitam. Ono na čemu vam također moram čestitati je što ste izabrali put znanosti jer znanost sama po sebi, bez obzira u kojem smjeru bila definirana, je dio ljudskih života koji je mijenjao svijet  – okupljenima je poručio gradonačelnik Jakšić.

Čast da otvore ovogodišnji Dan za znanost pripala je učenicima Marti Kunštić i Luki Listu.

Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutni su bili Darko Koren, župan i Ratimir Ljubić, zamjenik župana.