“Nemčići” svečanim programom obilježili svoj dan


Objavljeno: 13.06.2019 — Pregledano: 270 puta

U četvrtak 13. lipnja Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ proslavila je svoj rođendan, a prošlo je punih 110. godina od njene izgradnje. Sve što su radili i naučili u protekloj školskoj godini „Nemčići“ su kroz brojne recitale, filmove, pjesmu i glumu pokazali na svečanosti u do posljednjeg mjesta ispunjenom Domu mladih.

Učenicima, nastavnicima, roditeljima i ostalim posjetiteljima, na početku svečanog programa obratila se ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec.

 „Pred nama je vruće ljeto. Reforma. Škola za život. Nove obveze. Svemu tome pristupit ćemo kao i do sada stručno, odvažno i bez straha. Imamo educirane i kompetentne učitelje, dugo godina stvarane dobre uvjete rada, potporu osnivača škole Grada Koprivnice, brojne prijatelje i partnere, suradljive roditelje. Naši nas izbori definiraju, a mi smo odabrali izvrsnost“, rekla je ravnateljica Gazdić Buhanec.

Zahvalila se svima na suradnji u stvaranju prekrasnog svečanog programa te poručila osmašima koji se opraštaju od osnovnoškolskog obrazovanja: „Kamo god krenete, idite punim i čistim srcem i zapamtite tri načela koja će vam osigurati ostvarenje snova. Poštenje, izvrsnost i ustrajnost“, poručila je na kraju govora ravnateljica Gazdić Buhanec.

U ime grada Koprivnice okupljenima se obratio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

„OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ je škola za koju volim naglasiti da je jedna od najvažnijih u definiranju jednog šarma, kulture, emocije i prepoznatljivosti našeg grada. Sa svojom poviješću ona je jedan od pečata razvoja i rasta naše Koprivnice. Od strane Grada, jako mi je drago da se snovi i vizije ravnateljice i njezinih suradnika i suradnica ostvaruju. Kao što znate, ove godine krećemo u obnovu škole vrijednu 6 milijuna kuna, a zaživjet će i projekt botaničkog vrta. Zbog svih ovih stvari siguran sam da će škola i dalje biti na ponos svih nas zajedno, ali i jedna lijepa slika onima koji dolaze u našu Koprivnicu“, rekao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ove godine izabrani su i najbolji učenici škole prema izboru svih učenika. Laskave titule pobjednika odnijeli su Klara Smiljanić, Rea Šijak, Natalija Kvakarić i Teo Čokonaj kao najučenik.

Dan škole obilježen je i sportskim igrama na igralištu škole i u dvorani „Branimir“, prodajnom izložbom Učeničke zadruge „Nemčićevi suncokreti“, premijerom animiranog filma „Bljak“ FVD „AniMravec“ i premijerom prvog filma FVD „DokuMravec“, „Zatočeni u školi“.