Europski tjedan mobilnosti 2018.


Objavljeno: 18.09.2018 — Pregledano: 403 puta

Grad Koprivnica 17. godinu za redom obilježava Europski tjedna mobilnosti. Ove godine akciji su se priključila 2555 gradova iz ukupno 50 zemalja. Ovogodišnje tema je “Mix and Move”, odnosno korištenje različitih prijevoznih sredstava uz naglasak na smanjenje korištenja vozila koja zagađuju okoliš. I ove godine pripremljeno je niz aktivnosti, među kojima će zasigurno svatko pronaći nešto za sebe.

Družimo se od 16. do 22. rujna!

 

 

 

 

 

Europski tjedan mobilnosti 2018
16.09. – 22.09.2018.

 

  • NEDJELJA 16.09. Dan bicikla

10.00 sati – Biciklijada – Zrinski trg Koprivnica

Biciklijadu organizira Old timer kluba „Biciklin“ Koprivnica. Planirana ruta: Koprivnica (Zrinski trg) – Koprivnički Bregi – Glogovac – Draganovec – Koprivnica (Zrinski trg). Okupljanje u 10.00 sati, a polazak u 10.35 sati.

 

  • PONEDJELJAK 17.09. Dan zdrave prehrane „Jedem zdravo“

09.00 – 12.00 sati – Šetnja tržnicom – Gradska tržnica

Na Gradskoj tržnici u povodu Europskog tjedna mobilnosti OPG-ovi s područja Koprivničko-križevačke županije izložit će svoje domaće proizvode. Bit će to promocija zdravlja i zdravih proizvoda naših vrijednih proizvođača hrane, zahvaljujući kojima Gradska tržnica ima bogatu ponudu zdrave hrane po vrlo pristupačnim cijenama.

10.00 – 13.00 sati – Info dan elektromobilnosti projekta EVcc – Ispred Gradske tržnice

U sklopu projekta EvCC sufinanciranog iz prekograničnog programa Mađarska Hrvatska (HUHR CBC) održat će se info dan na temu elektromobilnosti. U tu svrhu građanima će se predstaviti vozilo na električni pogon Regionalne energetske agencije Sjever, Nissan Leaf, koji je kupljen u sklopu projekta. U razdoblju od 10.00 – 13.00, zainteresirani građani mogu dobiti sve informacije o projektu, vozilu kao i odraditi probnu vožnju.

  • UTORAK 18.09. Dan kretanja i zdravlja

09.00 – 10.00 sati – Sport za najmlađe – Sportski centar Cerine
10.00 – 11.00 sati – Sport za najmlađe – Sportski centar Cerine

Na Sportskom centru „Cerine“ bit će postavljen mali poligon na kojem će se moći vježbati. Vježbe će biti prilagođene vrtićkim skupinama. Također, poseban naglasak bit će stavljen na važnosti bavljenja sportom. Nakon vježbanja mališanima će biti poslužene zdrave Sana delikatese.

 

11.00 – 13.00 sati „Sport za SVE“ – Sajmište

Sudionici programa: klubovi i društva raznih sportova te osnovci
Nastupi klubova, društava ili skupina, razni oblici natjecanja, prezentacija poznatih i novih sportova uz interaktivno uključivanje posjetioca.

 

  • SRIJEDA 19.09. Dan akcije i rekreacije

9.00 – 11.00 sati Zajedno za manje stradalih u prometu – Zrinski trg

U povodu Europskog dana bez poginulih u prometu održat će se edukativna akcija o prometnoj sigurnosti na Zrinskom trgu. Organizatori iste su Crveni križ Koprivnica, Policijska uprava – Odsjek za sigurnost cestovnog prometa, Povjerenstvo za promet Grada Koprivnice, Savjet za sigurnost prometa Koprivničko križevačke županije, Županijska uprava za ceste, Zavod za javno zdravstvo, Auto klub Koprivnica i Udruga osoba s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije.

10.00 – 11.00 sati – „Zumbajte u parku“ – Središnji gradski park

Pod vodstvom voditeljice Jelene Matijaško te uz suradnju rukometašica RK Podravke vrtićke skupine moći će zaplesati zumbu u gradskom parku.

 

  • ČETVRTAK 20.09. Dan zelenih površina

10.00 – 11.00 sati „Očistimo naše ulice“ – Zrinski trg

U organizaciji Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica održat će se edukacija o važnosti očuvanja čistog okoliša. U sklopu iste organizirano je druženje s čistačima ulica koji svoj posao obavljaju na biciklima. Aktivnost je organizirana za vrtićke skupine. Zadatak mališana bit će kreiranje eko poruka koje će mališani „posaditi“ na zelenim površinama.

10.00 – 11.00 sati – „Pametno vozi za čisti okoliš“ – HAK poligon

U organizaciji Grada Koprivnice mališani, vrtićke skupine moći se voziti u automobilima na električni pogon.

17.00 sati – „Igralište uredi – dosadu pobjedi„

Aktivno uključivanje svih građana kroz mjesne odbore u uređenje dječjih igrališta. Akcija kojom građani mogu zajedno doprinijeti ljepšim i čišćim igralištima.

 

  • PETAK 21.09. Dan kretanja i zdravlja za zlatnu dob

09.00 – 11.00 sati – Dan kretanja i zdravlja – Sportskom centru „Cerine“

U organizaciji Bazena „Cerine“ bit će organizirana tjelovježba za članove Umirovljeničkog kluba Mariške. Vježbe će biti prilagođene njihovim mogućnostima, a nakon radnog „dijela“ sudionici će moći degustirati proizvode Sana delikatese.

 

  • SUBOTA 22.09. Dan za veliko srce

10.00 sati – Humanitarna akcija „Veliko srce za veliki osmijeh“ – Zrinski trg

U organizaciji Udruge volontera Podravke „Puls“ i Udruga za terapijsko jahanje „Osmijeh“ održat će se velika humanitarna biciklijada. Okupljanje na Zrinskom trgu je od 9.00 do 10.45 sati. Start utrke je u 11.00 sati, a cilj Šoderica.

10.00 sati Hodanjem do zdravlja – Zrinski trg

Okupljanje je predviđeno ispred zgrade Gradske uprave u Koprivnici od 10,00 sati. Uz stručno vodstvo kineziologa Mihaela Buzine hodat će se staza duga 4 km. Pozivaju se svi građani da se priključe šetnji i tako doprinesu svom zdravlju.