Quest


Objavljeno: 06.05.2013 — Pregledano: 33 puta

Projekt QUEST će razviti alat za procjenu kojim će procijeniti i poboljšati kvalitetu održivog gradskog prometa. Na kraju procjene od strane ovlaštenog auditora, gradovi sudionici primiti će QUEST certifikat koji nagrađuje napore gradova da poboljšaju održivo prometno planiranje.

U budućnosti ovaj sustav ocjenjivanja omogućit će lokalnim zajednicama da ostvare potporu u okviru raznih europskih investicijskih programa. QUEST se zasniva na uspješnim iskustvima dosadašnjih alata za upravljanje gradskim prometom i okolišem, no on ne dodjeljuje samo oznaku kvalitete gradovima. Glavni je cilj pomoći gradovima u ostvarivanju poboljšanja prema održivijim sustavima gradskog prometa.

Grad Koprivnica jedini je predstavnik iz Hrvatske u projektu QUEST. Ovlašteni auditor za Grad Koprivnicu je mag. SebastianToplak sa mariborskog sveučilišta. U projektu Grad koprivnica ne ostvaruje financijsku potporu, već su ovlaštenom predstavniku Grada Koprivnice plaćeni troškovi sudjelovanja na treningu i konferenciji. U projektu sudjeluje 50 gradova, podijeljenih u nekoliko skupina prema različitim kriterijima. Grad Koprivnica uvršten je u skupinu koju čine gradovi Chomutov i Jihlava iz Češke, Treviso iz Italije, Inverness iz Velike Britanije, Velence iz Francuske, Kranj iz Slovenije,Szekesfehervar iz Mađarske i vodeći grad Gavle iz Švedske.

QUEST CITY CLUSTERS & WORKSHOPS

Radionica projekta QUEST – zapisnik