Izgradnja javne građevine: Dječjeg vrtića u naselju Starigrad, Koprivnica


Objavljeno: 27.03.2019 — Pregledano: 67 puta

Projekt je sufinanciran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u sklopu programa Ruralnog razvoja te mjere 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”

Gradu Koprivnici su u sklopu mjere 7.4.1. programa Ruralnog razvoja odobrena sredstva za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića u prigradskom naselju Starigrad. Projektom se planira izgradnja vrtića bruto površine 564,19 m², u potpunosti prilagođenog za smještaj 3 vrtićke odgojne skupine.

Cilj projekta je podizanje obrazovnih kapaciteta i standarda ruralnog područja, a time i razvijanje društvenog života u koprivničkom naselju Starigrad putem izgradnje i potpunog opremanja vrtića.

Osiguravanjem vrtićkih kapaciteta za 66 djece u prigradskom naselju Starigrad koje broji 2386 stanovnika, a kojem gravitiraju naselja Bakovčica, Draganovec, Jagnjedovec i Štaglinec s ukupno 1637 stanovnika doprinosi se podizanju obrazovnih kapaciteta, rasterećenju roditelja te znatnoj uključenosti djece u predškolski program koji ne postoji u naselju ni obližnjim naseljima, jačanju socijalizacijskih vještina predškolske djece te podizanju standarda ruralnog područja. Time se Grad Koprivnica približava Barcelonskim ciljevima o uključenosti u vrtić, odnosno postiže uključenost 69% djece na ruralnom području, što je za 20% više nego u 2017. godini. U sklopu projekta osigurana su sredstva za izgradnju vrtića, opremanje svih prostorija, vanjskog prostora te igralište za djecu.

Ukupna vrijednost investicije: 8.407.127,50 kn s učešćem EU u iznosu od 6.437.702,00.

Trajanje projekta: do ožujka 2022. godine.