ENERGY MANAGEMENT SCHOOLS


Objavljeno: 19.12.2016 — Pregledano: 1.227 puta

Projekt Energy Management schools s akronimom ENERMAN provodi se u sklopu programa Erasmus+. Projektom se namjerava razviti program energetske edukacije koji se temelji na participativnom pristupu namijenjen školama, edukativnim centrima i slično.

U projektu sudjeluje 6 organizacija iz 5 zemalja (Belgija, Hrvatska, Španjolska , Francuska, Švedska) s ukupno oko 500 sudionika iz osnovnih škola, srednjih škola i đačkih domova sve do nastavnika, tehničkog osoblja, voditelja, lokalnih vlasti te roditelja i vanjskih dionika (udruge, posrednici).

Provedba projekta planira se unutar 3 godine, od rujna 2016. do kolovoza 2019. godine.

U jednogodišnjoj fazi planira se izraditi studija koja će se testirati u drugoj fazi i to u jednoj ili dvije institucije po zemlji. U trećoj fazi će se pokušati provesti energetska edukacija kroz izazov „Učinkovita škola“.

Očekivani rezultati projekta su smanjenje potrošnje energije u 3 do 5 škola koje sudjeluju u pilot projektu dok su kratkoročni učinci razvoj i obrazovanje učenika, školskog osoblja u svezi gospodarenja energijom i upravljanje projektom.

Nositelj projekta je: La Ligue de I’Enseignement (Paris, Francuska)

Partneri na projektu su: Belgija, Španjolska, Švedska, Francuska i Hrvatska

Ukupni budžet projekta: 25.412,00 €

erasmus-logo