Bicycle oasis


Objavljeno: 04.06.2013 — Pregledano: 112 puta

Projekt “Bicycle  oasis” s akronimom BicOa financira Europska unija kroz IPA prekogranični program Mađarska – Hrvatska.

CILJEVI PROJEKTA:

  • Razvoj turističke ponude kroz pozicioniranje projektnih partnera kao jedinstvenog i  eko aktivnog turističkog odredišta
  • Aktiviranje svih turističkih potencijala
  • Razvoj jedinstvene usluge u prekograničnoj regiji
  • Ujediniti aktivni turizam i zaštitu okoliša

SAŽETAK PROJEKTA:

Partneri u ovom projektu su poznati po svojim eko-aktivnom i medicinskom turizmu i biciklističkoj kulturi. Ideja projekta je postaviti sustav razmijene bicikala malih razmjera i visoke tehnologije, digitalizacija postojećih biciklističkih staza na području i motivacija turista da iskoriste ovu novu uslugu. Glavna ciljana skupina u ovom projektu su turisti i vlasnici turističkih atrakcija, dok su neizravne ciljne skupine lokalne vlasti, građani i lokalna gospodarstva. Mjere postignute ovim projektom pomoći će projektnim partnerima popularizaciji biciklizma i biciklističkih staza te još i proširiti uporabu interesnih točaka kroz korištenje sustava razmijene bicikala. Cijela zajednica će imati koristi od više turista, bilo vlasnici smještajnih objekata, lokalne trgovine ali i sami gradovi i županijski proračuni.

Područje primjene: Održivi turizam u području rijeka Mura-Drava-Dunav

Glavni korisnik: Grad Koprivnica

Partneri na projektu: Općina Heviz

Područje implementacije projekta:
Projekt će se provoditi u zemljopisnim područjima grada Koprivnice i općine Heviza i to će utjecati na široki prostor kroz aktivnosti i rezultati projekta.

Ukupni Budžet projekta: 599.809,60 EUR

Period implementacije: 1.3.2013. – 31.10.2014.