Završena obnova Bilogorske ulice u Bakovčicama


Objavljeno: 12.07.2019 — Pregledano: 124 puta

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić danas je zajedno sa suradnicima obišao prigradsko naselje Bakovčice gdje je u potpunosti završena obnova Bilogorske ulice u duljini od 1.040 metara. Vrijednost radova iznosila je 1,7 milijuna kuna. Asfaltirani kolnik širine je 4,50 metara sa obostranim bankinama širine u ovisnosti o topografiji terena od 0,50 m do 0,75 metara, dok se odvodnja oborinskih voda s kolnika riješila gravitacijski, slobodnim padom sa otvorenim jarcima uz prometnicu.

Ovo je priča koja je u Bakovčicama trajala 50 godina i sve to vrijeme su stanovnici ovdje čekali asfalt. Nakon pustih obećanja koja su trajala svih tih godina, donijeli smo prošle godine poslovnu i političku odluku da riješimo Bilogorsku ulicu jer su svi mještani Bakovčica to i zaslužili. Iznimno mi je drago da je nešto što se čekalo desetljećima riješilo za vrijeme ovog mandata“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić uz kojeg su bili prisutni i predsjednik MO Bakovčice Mario Lovnički i potpredsjednica Mirjana Sočev.

Tijekom jeseni krenut će pripremni radovi na Školskoj ulici također u Bakovčicama, dok se trenutno sva operativa seli u Jagnjedovec gdje se obnavlja cesta iznad mjesnog groblja.