Zaposleno 30 žena u sklopu projekta „Ruka podrške“


Objavljeno: 08.11.2018 — Pregledano: 603 puta

Danas, 8. studenoga u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena dosadašnja realizacija projekta „Ruka podrške“, te su ujedno dodijeljene potvrde o završenom doškolovanju za njegovateljice. Nositelji projekta je Klub za starije osobe „Mariška“ dok su partneri na projektu Grad Koprivnica, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Riječ je o rezultatu projekta prijavljenog na poziv “Zaželi – Program zapošljavanja žena”, Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. U sklopu istog zaposleno je 30 žena za pružanje podrške i potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Kad smo pripremali ovaj projekt imali smo na umu potrebe naših korisnika i kroz njega nam je bio cilj unaprijediti sustav izvaninstitucionalne skrbi starijih osoba, osobito onih na području grada Koprivnice i prigradskih naselja. Zahvaljujući projektu osigurat će se nadstandard na području skrbi za starije osobe – rekla je Valentina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“.

Projekt ima dvojaku korist, naime zaposlene su žene iz kategorije teže zapošljivih, a s druge strane naglasak projekta je na skrb, odnosno poboljšanje pružanja skrbi za osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju.

Stručne službe Grada Koprivnice pomogle su kod pisanja i pripreme projekte, a također pomagat će i kod provedbe.

Ovaj projekt doista je hvalevrijedan, jer osim što je zaposleno 30 žena, adekvatnu skrb dobit će i naši stariji. Čestitam nositeljima projekta, novozaposlenim ženama Kluba Mariške, ali i Pučkom otvorenom učilištu na odlično obavljenoj edukaciji. Iskreno se nadam da će se ovaj projekt održati i nakon dvije godine, kada službeno završava – rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci bit će zadužen za selekciju žena koje će se zapošljavati kroz projekt vodeći računa o ciljanim skupinama definiranim natječajem, dok će Centar za socijalnu skrb Koprivnica biti zadužen za selekciju starijih osoba o kojima će se voditi briga.
Vrijednost projekta je 4.978.646,23 kune, a isti će se provoditi 30 mjeseci.

Konferenciji su prisutni bili i Vesna Kuterovac, predstojnica Područnog ureda Križevci i Danijel Rušak, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica.