Započeo košarkaški kamp u sklopu projekta SportOverBorders


Objavljeno: 14.05.2018 — Pregledano: 45 puta

Danas 14. svibnja započeo je košarkaški kamp u Koprivnici koji se provodi u sklopu projekta SportOverBorders. Kamp će se održavati u periodu od 14. do 20. svibnja, a sudjelovat će oko 40 mladih sportaša i njihovih mentora.

Prilikom dolaska dobrodošlicu je sudionicima kampa zaželio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Riječ je o projektu koji radimo s našim susjedima u Mađarskoj i kojim mladim ljudima omogućavamo da se druže, razmjenjuju iskustva, nauče novi jezik, ali i da se primarno bave sportom – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Projekt se provodi u okviru Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Započeo je u svibnju 2017. godine, a trajat će sve do kolovoza ove godine. Tijekom dosadašnjeg perioda implementacije provodile su se aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, kao i o važnosti prihvaćanja različitih kultura. Jedna od glavnih aktivnosti projekta su trening kampovi koji su se održali u svim gradovima partnerima. U Hevizu (Mađarska) je tako održan rukometni trening kamp, u Zalaegerszegu (Mađarska) judo kamp, a u Čazmi (Hrvatska) nogometni kamp. Koprivnica je domaćin košarkaškog kamp. Mladi sportaši iz četiri gada svakodnevne treninge imat će u dvorani „Branimir“, dvorani Gimnazije “Fran Galović” i na igralištu Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Također dio aktivnosti održat će se na Bazenima „Cerine“, a posjetit će i kulturne znamenitosti grada.

Glavni nositelj projekta je Heviz, dok su projektni partneri Zalaegerszeg, Čazma i Koprivnica. Ukupni budžet projekta je oko 1,5 milijuna kuna, dok je budžet Grada Koprivnice oko 403.506,00 kuna.