Započeo Drugi Kongres Sestrinstva Koprivničko-križevačke županije


Objavljeno: 11.05.2018 — Pregledano: 40 puta

Grad Koprivnica domaćin je Drugog Kongresa Sestrinstva Koprivničko-križevačke županije na temu „Kompetencije kao smjernice prema konceptu moderne prakse“. Kongres je započeo danas 11. svibnja, a trajat će do subote 12. svibnja. Održava se u organizaciji Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek Koprivnica pod vodstvom predsjednice Kongresa Ružice Evačić.
Ispred Grada Koprivnice otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal. Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio župan Darko Koren.

Kad bi zdravstvenu reformu pisale one osobe koje su prve s našim pacijentima, one koje dijele i sreću i veselje kad je nešto lijepo, ali koje i na sebe preuzimaju nateže trenutke – naše medicinske sestre, tada bi imali uređeni zdravstveni sustav – okupljenim medicinskim sestrama i tehničarima poručio je gradonačelnik Jakšić.

U sklopu Kongresa održavaju se izlaganja uglednih predavača, vodećih stručnjaka sestrinske profesije. Također održat će se i okrugli stol “Cjeloživotno učenje i kompetencije“ kojeg će sudionici biti stručnjaci raznih profesija, povezanih sa zdravstvom.

U organizaciju programa uključili su se i učenici Medicinske škole Koprivnica sa svojim mentorima te organizirali izložbu sestrinstva Koprivničko-križevačke županije u prostoru Edukacijskog centra OB Dr. Tomislav Barde.