HR EN

Grad Koprivnica

Sastanak Aglomeracija

Započeli radovi u sklopu Aglomeracije

U utorak 6. srpnja u zgradi gradske uprave Grada Koprivnice održan je radni sastanak vezano uz projekt Aglomeracija Koprivnica. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić,  zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić sa suradnicima, direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras sa suradnicima te predstavnici izvođača radova tvrtke „Radnik“ iz Križevaca. Također ispred Grada Koprivnice prisutni su bili pročelnici Zdravko Punčikar i Tomislav Golubić.

Direktor koprivničkih voda Zdravko Petras okupljene je na samom početku informirao o fazama u kojima se projekt nalazi.

Do sada su od strane Koprivničkih voda na projektu odrađeni svi postupci javne nabave i ugovoreni svi radovi na Aglomeraciji Koprivnica. Ukupna je vrijednost ugovorenih radova 388,6 milijuna kuna. Unazad deset dana na četiri lokacije započeli su radovi. Riječ je o radovima u općinama Peteranec, Hlebine, Đelekovec i Rasinja. U završnoj fazi je izrada izvedbenih projekata i ostale gradilišne dokumentacije pa u narednih 30 dana u sklopu tendera koji obuhvaća Koprivnicu očekujemo početak radova na trasama iskopa kanalizacijskih i vodovodnih cijevi. Također, započeli su radovi na dogradnji kata pogonske zgrade centralnih uređaja pročišćenja otpadnih voda u Herešinu vrijedni 2,2 milijuna kuna te su započeli radovi nadogradnje i rekonstrukcije nadzornog upravljačkog sustava za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju Koprivničkih voda – kazao je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Predstavnici Hrvatskih voda posebno su istaknuli zadovoljstvo što je i Koprivnica na karti gradova gdje se provodi Aglomeracija.

Hrvatske vode su ovdje da daju svoj doprinos projektu i uvijek stojimo na raspolaganju. Danas smo dali rješenja i preporuke vezano uz problematiku koja se javila zbog porasta cijena materijala potrebnih za realizaciju projekta – kazao je Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda.

Također je istaknuo kako sada prethode radovi koji će zasigurno kod djela građana izazvati nezadovoljstvo te je zamolio građane za strpljenje i razumijevanje.

Gradonačelnik Mišel Jakšić je istaknuo veliki značaj ovog projekta za grad ali i okolne općine.

Naš najveći europski infrastrukturni projekt ide svojim tijekom. Trenutno se obavljaju radovi u općinama Peteranec, Hlebine, Đelekovec i Rasinja. Kroz mjesec dana počinju radovi i u Koprivnici. Doista puni velikim veseljem, zadovoljstvom i ponosom da će sve ono što smo najavili biti odrađeno – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Najavljeni su sastanci u narednom periodu, a planiran je i obilazak terena gdje se obavljaju radovi.

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice