HR EN

Grad Koprivnica

Lara Bakovljanec iz OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” PŠ Reka dizajnirala pakiranje Dukat mlijeka

„VOLIM MLIJEKO!” – Lara Bakovljanec iz OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” PŠ Reka dizajnirala pakiranje Dukat mlijeka

U povodu obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka, DUKAT mliječna industrija d.d. uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva i Muzeja suvremene umjetnosti  Zagreb osmu godinu zaredom raspisala je kreativni likovni natječaj „VOLIM MLIJEKO!” .

Kako obroci s mlijekom trebaju biti navika zdrava, ali i zabava prava ove godine djeca su imala zadatak nacrtati najzabavnije pakiranje mlijeka, a pristigle radove ocjenjivao je u četiri kategorije respektabilan stručni žiri.

Ocjenjivala se kreativnost/domišljatost, originalnost, izražajnost, tehnička izvedba, a od više od 3.300 maštovitih, veselih i kreativnih radova, a iz 178 škola izabrana su četiri sjajna crteža najzabavnijeg pakiranja mlijeka.

U kategoriji 4.razreda učenica Lara Bakovljenec iz PŠ Reka svojim je domišljatim viđenjem najzabavnijeg pakiranja mlijeka osvojila stručni žiri te će njen crtež krasiti ograničeno izdanje pakiranja Dukat mlijeka.

Lara i njeni prijatelji iz PŠ Reka posebno su se potrudili učiniti predložak za mlijeko što zanimljivijim i zabavnijim jer im je učiteljica Ivana Zrinjski ispričala kako je prije koju godinu zahvaljujući mliječnim kapljicama s brkovima učenice Eme iz Jagnjedovca, cijela škola jedan cijeli dan boravila u Muzeju suvremene umjetnosti ludo se zabavljajući. Lara je za natječaj napravila dva likovna rada no kako se morala odlučiti samo za jedan odabrala je kravice susjede Petre koje često škicne i s njima se podruži u slobodno vrijeme. I ostali učenici iz razreda bili su vrijedni, a njihovi radovi maštoviti i veseli.

Upravo su kravice susjede Petre u Larinoj maštovitoj izvedbi očarale stručni žiri što nije lako, vjerujte na riječ. I zahvaljujući tim šarenim kravicama Lara, cijeli njen četvrti razred, ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec, sadašnja učiteljica Mirela Štragelj, Larini roditelji i učiteljica mentorica Ivana Zrinjski ponovili su Emin uspjeh i baš kako je pričala učiteljica Ivana proveli nezaboravan dan u Muzeju suvremene umjetnosti. Zabavljali su s Dukatinom i njegovim prijateljicama kravicama, fotkali u foto kutku, u pratnji voditeljice razgledali  multimedijsku izložbu Od imaginacije do animacije: šest destljeća Zagreb filma, pogledali predstavu Teatra Puna kuća, Bilo jednom jedno sunce, te aktivno sudjelovali u žonglerskoj radionici. Dan za pamćenje o kojem će se dugo pričati i koji će možda još nekog motivirati da ponovi Emin i Larin uspjeh. A vi budite još malo strpljivi. Do proljeća. A onda, gdje god da se nalazili u Hrvatskoj, svratite do prve trgovine i na polici potražite mlijeko s Larinim crtežom koje će se prodavati u ograničenom broju primjeraka.

Ivana Zrinjski, dipl. uč.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice