HR EN

Grad Koprivnica

Veleposlanik Kanade NJ. E. Alan Bowman u posjetu Gradu Koprivnici

Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić sastao se danas u Gradskoj upravi s veleposlanikom Kanade NJ. E. Alanom Bowmanom. U vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi sastanku su prisustvovali i savjetnica za trgovinu Veleposlanstva Kanade u Republici Hrvatskoj Synthia Dodig, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek. Veleposlanik Bowman upoznat je s konstantnim razvojem gospodarstva, ulaganjima u školstvo i obrazovanje, turističkim potencijalom našeg kraja te bogatom kulturnom i sportskom tradicijom. Razgovaralo se i o mogućoj suradnji u području kulturnih i gospodarskih inicijativa, promicanju raznolikosti i inkluzivnosti te slobodi medija.

„Iskoristili smo ovaj dolazak da veleposlaniku isprezentiramo sve što u Koprivnici radimo, da pokažemo Sveučilište Sjever i naš Inkubator kreativnih industrija. Isto tako, iskoristili smo priliku da čujemo što to kanadska ambasada, ali i država, može ponuditi našem kraju kroz suradnju. Jako smo zadovoljni što je veleposlanik sa svojim suradnicima pokazao visok stupanj interesa i otvorenosti da neke teme i stvari koje u Koprivnici radimo, dignemo na jedan nivo suradnje i da nam pomognu u prikupljanju određenih kanadskih iskustava, pa i poslovnim suradnjama, jer sigurno je Kanada zemlja od koje mi kao društvo i država u razvoju možemo jako puno naučiti“, rekao je gradonačelnik Jakšić nakon sastanka s veleposlanikom.

Tijekom boravka u Koprivnici veleposlanik Bowman iskoristio je priliku za posjet Sveučilišnom centru Koprivnica, Sveučilište Sjever i Poduzetničkom inkubatoru Enter.

„Razgovarali smo o tri stvari, a to su trgovina, investicije i inovacije. U veleposlanstvu se trudimo spojiti znanstvenike u Hrvatskoj i Kanadi. Nadam se da će naš posjet pridonijeti tome. Danas sam naučio da postoji duga tradicija medija i školovanja. Već imam datum kad dolazim u Koprivnicu kako bih sa studentima Sveučilišta razgovarao o slobodi medija u Kanadi i ono što mi činimo u svijetu po toj temi“, kazao je kanadski veleposlanik.

S radom petog po veličini Sveučilišta u Republici Hrvatskoj upoznali su ga prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, Sveučilište Sjever Mario Tomiša, pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo Gordana Tkalec, pročelnik studija za računarstvo i informatiku Domagoj Frank i viši predavač na Sveučilištu Ivona Čulo.

O razvoju i novim mogućnostima koji mladim i perspektivnim poduzetnicima i tvrtkama nudi Enter, veleposlanika Bowmana upoznala je voditeljica odjela za EU fondove Mateja Horvat, nakon čega se veleposlanik i upoznao s nekoliko koprivničkih poduzetnika.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice