Uspješan završetak humanitarne akcije „Ljuljanje bez granica“


Objavljeno: 05.09.2017 — Pregledano: 747 puta

Udruga volontera Podravke – PULS u dogovoru s koprivničkom udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ u veljači ove godine pokrenula je humanitarnu akciju „Ljuljanje bez granica“.

Cilj ove akcije bilo je prikupljanje sredstava za kupnju ljuljačke namijenjene djeci s invaliditetom. U suradnji s Gradom Koprivnica ljuljačka se postavila na novo koprivničko igralište u gradskom parku.

Financijska sredstva za kupnju ljuljačke prikupljala su se na raznim manifestacijama održanim u Koprivnici, Virju i Đurđevcu, ali i unutar Podravke.

Ljuljačka je prilagođena djeci u invalidskim kolicima koja se sa svojim pomagalom mogu, bez fizičkog podizanja i pomoći drugih, dovesti na ljuljačku preko rampe i uživati u jednoj od omiljenih dječjih igara. Nosivost ljuljačke je 70 kilograma.

Potreba za ravnopravnošću, jednakim mogućnostima za sve građane, a prvenstveno djece, dovela je do ove akcije kojom će se svoj djeci omogućiti ljuljanje bez poteškoća.

Udruga volontera Podravke – PULS ovim se putem zahvaljuje svim građanima koji su dobrovoljnim prilogom sudjelovali u akciji i na taj način pomogli da razveselimo mališane s teškoćama u razvoju i omogućimo im ljuljanje bez granica.