Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom


Objavljeno: 07.12.2017 — Pregledano: 498 puta

U prostorijama COOR-a Podravsko sunce Koprivnica, u četvrtak, 7. prosinca Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije obilježila je Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Na samom početku programa prisutnima su se pozdravnim govorima obratili Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Danijel Rušak, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica, Radmila Popović, ravnateljica COOR Podravsko sunce i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije.

Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika pohvalila je aktivnost članova Udruge te ime poželjela puno uspjeha u daljnjem radu – Sretni smo i ponosni što sa svim udrugama za osobe s invaliditetom  imamo izuzetno dobru suradnju što je bitno za cijeli grad jer na taj način, preko te suradnje  uključujemo tu skupinu ljudi  kojima možda život nije dao u startu jednake prilike da  se uključe u sve djelatnosti Grada od društvenih, sportskih, kulturnih i gospodarskih. Osobno mislim da su građani Koprivnice izuzetno senzibilizirani  sa osobama s invaliditetom i da uistinu rade na svemu onome što je potrebno da im se pomogne da se uključe u sve sfere života u gradu Koprivnici.

U sklopu programa obilježavanja predstavnica Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije održala je prezentaciju i predavanje na temu nasilja u obitelji odnosno nasilje nad osobama s invaliditetom gdje se osvrnula na proces osnaživanja osoba s invaliditetom, te bonton ophođenja prema osobama s invaliditetom. Također, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  prezentirala je aktivnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u radu s osobama s invaliditetom.

Predsjednik Udruge Slavko Kuzmić osvrnuo se na postignuća Udruge i planove za budućnost. – Naša Udruga djeluje već 35 godina i rijetki smo od onih koji i zapošljavaju osobe s invaliditetom.  Želja nam je da se što više osoba s invaliditetom uključuje u rad Udruga kako bi njima bilo lakše i kako bi se lakše i oni  uključili u normalan život. Drugi tjedan će iz tiska izaći i naše glasilo „Vedriji dani“ u kojem je dan prikaz svega onoga što smo radili tijekom godine i moram naglasiti da smo uz vrlo malo sredstava uspjeli realizirati sve planirane aktivnosti.  – rekao je Slavko Kuzmić te dodao kako se projekti Udruge ne bi mogli ostvariti bez pomoći Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Prigodan kulturni program izvela su djeca korisnici COOR Podravsko sunce.