Udruga “Bolje sutra” sudjelovala na konferenciji o društvenom poduzetništvu Impact 2018.


Objavljeno: 19.02.2018 — Pregledano: 1 puta

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice sudjelovala je 14. i 15. veljače 2018. godine na konferenciji o društvenom poduzetništvu Impact 2018. u Zagrebu. Konferencija je održana u organizaciji agencija Brodoto i ACT Grupa s ciljem spajanja svih aktera koji na svoj način stvaraju pozitivne promjene u društvu – civilnog sektora, privatnih kompanija, investitora, fondacija te društvenih poduzeća.

Na konferenciji su sudjelovali  inovativno društveno odgovorni biznis investitori i organizacije iz Europe i regije, te po prvi puta u Hrvatskoj predstavnici social impact fondova iz Sjedinjenih Američkih Država i Europe, fondova koji su spremni uložiti ozbiljne novce u projekte koji donose izravnu korist društvu.

Sudionici su imali priliku  usvajiti nova praktična znanja zahvaljujući kombinaciji predavanja, panela i radionica koje su održali visokokvalificirani domaći i međunarodni predavači, te predstavnici društveno odgovornih tvrtki IKEA, Vipnet, Patagonia, Erste Grupe kao i predstavnici društvene platforme za dobrotvorni fundraising „Čini pravu stva“r.

Predavači su bili Rodney Schwartz  iz britanske investicijske banke ClearlySo koja godišnje ulaže milijune u društveno korisne projekte, od Rohita Davea iz Twilio Impact Funda iz Silicijske doline, do Biljane Dakić Đorđević, koja vodi inovativnu Trag Fondaciju u Srbiji. Na Impact konferenciji su upriličena dva natjecanja. Društveni biznisi natjecali su se za najbolji društveno korisni poslovni projekt, dok su  neprofitne organizacije iz Hrvatske i Srbije  prezentirale kampanje provedene u proteklih godinu dana i natjecale se za titulu “najdobre” neprofitne kampanje. U izboru pobjednika oba natjecanja sudjelovali su članovi  međunarodnog žiria sastavljenog od uglednih stručnjaka. Konferencija Impact 2018 održala  se uz potporu Veleposlanstva SAD-a, German Marshall Funda, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, VIPneta, Heinekena, Europskog fonda za Balkan i drugih sponzora.