U sklopu projekta RoboTech održano natjecanje učenika iz robotike


Objavljeno: 11.06.2018 — Pregledano: 58 puta

Grad Zalaegerszeg bio je domaćin prvog natjecanja u robotici za učenike osnovnih škola koje je održano u sklopu projekta RoboTech a koji se provodi u sklopu Interreg V-A prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska.

Učenici osnovnih škola iz Koprivnice i Zalaegerszega pokazali su svoja znanja i vještine u robotici stečene tijekom višemjesečnih edukacija koje su održavali prethodno educirani učitelji te vanjski stručnjaci u robotici.

Unutar natjecanja učenici su rješavali dva zadatka- prvi se odnosio na spajanje strujnih krugova dok se drugi odnosio na ocjenjivanje spretnosti vožnje robotskih modela.

Na natjecanju je sudjelovalo 45 učenika iz koprivničkih osnovnih škola te 45 učenika iz tri osnovne škole iz Zalaegerszega. Prvo mjesto pripalo je timu Osnovne škole Izsák Imre Általános Iskola, drugo timu OŠ Đuro Ester dok je treće pripalo timu Egervári László Általános Iskola. Gledajući zbroj bodova timova jedne škole pobijedila je Osnovna škola Đuro Ester.

Cilj projekta RoboTech je uvođenje robotike kao izvanškolske aktivnosti u osnovne škole u prekograničnom području te povećanje znanja o robotici. Projektne su aktivnosti usmjerene na učitelje, nastavnike i učenike osnovnih škola prekograničnih partnera. Kroz projekt je osmišljen prekogranični osnovnoškolski modul iz robotike po kojem se učitelji i nastavnici projektnih partnera educiraju uz pomoć stručnjaka te na taj način stječu nova znanja u programiranju i robotici.