HR EN

Grad Koprivnica

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti obilježen Dan zaštite ozonskog omotača

U ponedjeljak 16. rujna 2019. godine, u sklopu programa Europskog tjedna mobilnosti i projekta „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji“ čiji je nositelj Grad Koprivnica, održano je obilježavanje Dana zaštite Ozonskog omotača.

Događaj je bio namijenjen djeci predškolske i osnovnoškolske dobi s područja grada Koprivnice. Djeci je približena tematika održivog gospodarenja otpadom s posebnim naglaskom na ponovnu upotrebu otpada, a s ciljem stvaranja manjih količina otpada uopće.

Uz Mirka Reciklirka, ovoga puta na događanju sudjelovao je i robot sastavljen od otpada koji je djeci predstavljao posebnu atrakciju te inspiraciju za izradu malih robota od prethodno sakupljenog plastičnog, metalnog i papirnog otpada. Izrađene robote ocijenio je stručni žiri koji je na kraju zaključio da su svi pobjednici te svim sudionicima uručio zlatne medalje.

Ukupno se natjecalo 180 djece  iz DV „Tratinčica“, „Igra“ i „Smiješak“, OŠ „Braća Radić“, „A.N. Gostovinski“, „Đuro Ester“ te COOR „Podravsko sunce“.

Sve sudionike ispred Grada Koprivnice pozdravili su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Ista aktivnost održana je i u Đelekovcu na igralištu Osnovne škole „Mihovil Pavlek Miškina“ gdje je sudjelovalo 120 djece iz DV Đelekovec, DV Drnje i OŠ Mihovil Pavlek Miškina.

Projekt „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!“ sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.141.160,22 kuna od kojih je 832.488,20 kuna sufinancirano iz europskog Kohezijskog fonda. Cilj projekta je  podići svijest naših građana i stanovnika okolnih mjesta o važnosti održivog gospodarenja otpadom.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Grada Koprivnice.

 

 

 

 

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

Cetifikat ISO Cetifikat Energy