U OŠ Braća Radić držani su stručni skupovi za  260 učiteljica i učitelja razredne nastave


Objavljeno: 13.04.2018 — Pregledano: 79 puta

U Osnovnoj školi “Braća Radić” Koprivnica 4. i 5. travnja 2018. godine održani su stručni skupovi za  260 učiteljica i učitelja razredne nastave Koprivničko – križevačke županije s temom „Osnaživanje profesionalnih i osobnih kompetencija učitelja“. Skupove je organizirala viša savjetnica  Ivona Nakić – Vojnović iz Agencije za odgoj i obrazovanje, a gosti predavači bili su Ivan Prskalo, dekan Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i socijalna pedagoginja Sonja Jarebica.

Na početku skupova, nazočne učiteljice i učitelje  pozdravio je ravnatelj škole Krešo Grgac, a prigodnim riječima obratio im se i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zaželjevši im uspješnu edukaciju.

Dekan Ivan Prskalo održao je predavanje „Učitelj kreator odgojno – obrazovnog procesa“. Sonja Jarebica je, uz predavanje  „Odgojno učinkovita komunikacija kao temelj upoznavanja i razumijevanja učenika“, na radionici  „Vježbajmo zajedno“ upućivala učiteljice i učitelje kako konstruktivno kritizirati, potkrijepiti pozitivna ponašanja, te usavršavati asertivne tehnike komunikacije.

Primjere dobre prakse u našim školama pokazale su i učiteljice razredne nastave iz koprivničkih i križevačke osnovne škole:

  1. “Poticanje čitanja u ranoj školskoj dobi”, učiteljica Suzana Hergotić, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica
  2. “Upotreba IKT u nastavi” učiteljice Kata Stojanovska i Snježana Pavičić, OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci
  3. “Hrvatske razglednice”, učiteljica Vesna Petrušić, OŠ „Braća Radić“ Koprivnica
  4. “Elektronička čestitka”, učiteljica Biserka Knez, OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica