U Koprivnici predstavljen novi Zakon o upravljanju državnom imovinom


Objavljeno: 05.06.2018 — Pregledano: 63 puta

U službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županija danas 5. lipnja bio je ministar državne imovine Goran Marić. Tim povodom održan je radni sastanak u prostoru Koprivničko-križevačke županije. Tema sastanka bila je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezano uz nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske na području županije te je predstavljen novi Zakon o upravljanju državnom imovinom.

Sastanku je ispred Grada Koprivnice prisutan bio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ovo što smo danas čuli i što smo do sada vidjeli u ovim izmjenama zakonodavnih okvira koji se odnose na upravljanje državnom imovinom je jedna od prvih reformi za koju možemo reći da će donijeti pozitivne efekte našem gradu. Činimo manje od jedan posto udjela stanovništvu ove zemlje, a udio u BDP-u više od dva posto i naravno da nam ovakvi dodatni iskoraci puno znače – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zadovoljstvo novim Zakonom izrazio je i župan Darko Koren.

Želim naglasiti da je jednoglasno izraženo zadovoljstvo novim Zakonom koji je svojevrsna decentralizacija upravljanja državnom imovinom, a neki od članaka rješavaju većinu problema koji su do sada bili gotovo nerješivi – rekao je župan Darko Koren.

Ministar Goran Marić prilikom obraćanja posebno je istaknuo važnost ovakvih sastanaka.

Reakcija je dokaz da taj Zakon nije ni stranački, ni ideološki, nego da je to Zakon od nacionalnog interesa, Zakon koji će biti poticaj za gospodarstvo cijele Hrvatske, a osobito jedinice lokalne samouprave – rekao je ministar Goran Marić.

Ministar je u Koprivnici potpisao ugovor s načelnikom Općine Gola, dr.Stjepanom Milinkovićem. Naime, potpisan je dokument kojim Republika Hrvatska Općini Gola daje pravo gradnje na svojoj čestici, a koja je važna zbog aplikacije projekta sanacije odlagališta otpada Hintov.