U Koprivnici održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu


Objavljeno: 18.03.2018 — Pregledano: 180 puta

U Koprivnici je u subotu, 17. ožujka, u organizaciji AK Koprivnica održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu na kojem je nastupilo više od 500 natjecatelja.

Svečanosti otvorenja prvenstva ispred Grada Koprivnice prisustvovao je gradonačelnik Mišel Jakšić koji je poželio dobrodošlicu i uspješan nastup svim natjecateljima.

Na žalost, vremenski uvjeti nisu pogodovali natjecateljima koji su na mokroj i teškoj stazi kod bazena Cerine nastupili u 12 utrka od seniorskog do mlađe kadetskog uzrasta.
No unatoč tome, mlađi kadeti i mlađi juniori Atletskog kluba Koprivnica osvojili su dva treća mjesta u ekipnom poretku. Tako su se brončanim medaljama oktili Petar Jagić, Sven Džendžo i Jakov Jurić u kategoriji mlađih kadeta , a Luka Šostaric, Albert Rušak i Ivan Mikulić u kategoriji mlađih juniora.
Mlađe kadetkinje AK Koprivnica ekipno su bile šeste, seniorke na 4 km devete, seniorke na 8 km osme, dok su seniori na 4 km završili ekipno trinaesti.

Detaljnije rezultate možete vidjeti ovdje: https://www.has.hr/images/stories/HAS/domaca/2018/ekipna/EKPH18_20180317_Koprivnica_kros.pdf