U Koprivnici održana najveća šahovska simultanka ove godine


Objavljeno: 09.09.2017 — Pregledano: 978 puta

Šahovski športski klub Podravka u suradnji s ostalim šahovskim klubovima s područja županije te Gradom Koprivnicom organizirao je veliku šahovsku simultanku. Manifestacija je organizirana u povodu Olimpijskog dana, a s ciljem promocije šaha među djecom i mladima.
– Ovo je najveća šahovska simultanka u Republici Hrvatskoj održana ove godine, što je još jedan dokaz da naš Šahovski klub Podravska ostvaruje odlične rezultate sa svojim seniorskim ekipama. Ono što nas posebno veseli je da se na ovaj način popularizira šah među mladima – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić i napomenuo kako je Grdu Koprivnici sljedeći cilj uvesti šah u osnovne škole.
Na šahovskoj simultanki sudjelovala su mladi šahisti Jurica Srbiš (ŠŠK Podravka), Marko Sokač (ŠK KONAKI – Novo Virje), Andrija Cenkovčan (ŠK KONAKI – Novo Virje) te šahistica Jelena Kokša (ŠK KONAKI – Novo Virje) koji su bili višestruki kadetski i juniorski prvaci Hrvatske. „Snage“ u šahu svaki od njih odmjerio je s 10 do 15 djece, mladih šahista s područja Koprivnice, Novog Virja, Đurđevca, Molvi, Križevaca, Cirkvene i Zrinskog Topolovca. Na simultanki je tako sudjelovalo 60 mladih šahista, a konačni rezultata bio je 60 naprama 0 za šahovske majstore Juricu, Marka, Andriju i Jelenu.