HR EN

Grad Koprivnica

U kino Velebit stigao novi 4K laserski projektor

Kino Velebit nastavlja osuvremenjivati tehnologiju, želeći svojim posjetiteljima priuštiti maksimalan užitak gledanja filma na velikom platnu. Tako je u utorak, 11. listopada, u kino stigao novi laserski projektor, izravno iz belgijske tvrtke Barco, čime je kino Velebit postalo jedino kino na relaciji od Zagreba do Osijeka koje gledateljima pruža doživljaj kina u 4K rezoluciji.

U zadnje  tri godine uložena su znatna sredstva u povećanje kvalitete usluge kinoprojekcija nabavom novog i većeg platna, procesora zvuka, ugradnjom novog zvučnog sustava (Dolby 7.1 sustav), a novim  4K projektorom dostignut je najviši tehnički standard. Novi Barco SP4K-12 kinoprojektor zamijenio je stari analogni iz 2013. godine, što znači da će sada slika biti čišća, oštrija i dinamičnija. Laserski izvor svjetlosti je tehnologija osvjetljenja bez žarulje, koja daje visoku svjetlinu, a u ovom slučaju radi se o RGB laseru koji koristi čisti crveni, zeleni i plavi laserski izvor svjetlosti za prikaz najšire i najvjernije boje. Rezolucija 4K osigurava  dvostruko veću razlučivost od dosadašnjeg 2K projektora i čak četiri puta više piksela za još veći užitak.

Pažljivim kreiranjem programa te tehničkim i infrastrukturnim ulaganjima nastojimo  prestići rekordan broj gledatelja koji je kino  imalo u 2019. godini.

Nabava kinoprojektora sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Koprivnice i vlastitim sredstvima Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica.

Raspored projekcija možete pronaći na https://kino.pou-kop.hr/.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice