HR EN

Grad Koprivnica

U Gradskom parku održana je kampanja “Krešo krijesnica”

Veliki broj posjetitelja sudjelovao je jučer u večernjim satima u kampanji „Krešo krijesnica“ koja se u sklopu manifestacije „Ljeto na Zrinskom“ održala u Gradskom parku u organizaciji GKP Komunalac i Grada Koprivnice.

Kampanja „Krešo krijesnica“ pokrenuta je suradnjom zabrinutih znanstvenika i studenata Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Wollongongu (Australija) kojima je cilj spriječiti nestanak svjetlosti našeg djetinjstva. Ova neobična suradnja zapravo je samo nastavak desetogodišnje suradnje znanstvenika ova dva Sveučilišta, koja je ovaj put u nešto drugačijoj formi. Nakon brojnih zajedničkih projekata vezanih na štetne kukce u poljoprivredi, Krešo Krijesnica predstavlja sve kukce i organizme koje moramo očuvati. Stoga nam je potrebna pomoć građana znanstvenika koji nam uvelike mogu pomoći u ovoj misiji da saznamo gdje svjetlost krijesnica još uvijek postoji.

Većina ljudi pamti tople ljetne večeri ukrašene mnoštvom „živih lampica“. Sjaj kao iz bajke koji je stvorila sama priroda. A da su krijesnice i dalje među nama, samo treba malo pažljivije promatrati, mogli ste se i sami uvjeriti u Gradskom parku između 21.30 i 22.30 sati kada je njihovo vrijeme za ljetni ples.

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

Cetifikat ISO Cetifikat Energy