Svečanost dodjele medalja i priznanja u projektu Olimpijada čitanja 2017.


Objavljeno: 08.09.2017 — Pregledano: 1.056 puta

U koprivničkoj OŠ „Braća Radić“, u četvrtak 7. rujna, održana je završna svečanost projekta pod nazivom Olimpijada čitanja, koji drugu godinu zaredom provodi Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“.

Radi se o projektu kojem je cilj  osvijestiti učenike da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, a nadasve zabavno čitati u slobodno vrijeme. Time ne samo da se potiču razvojne i spoznajne sposobnosti svakog ponaosob, već djeca uče pravilno komunicirati i prenositi drugima svoja znanja i iskustva te bogate svoj rječnik.

Tijekom ljeta učenici trećih razreda OŠ “Braća Radić”  natjecali su se koji će od njihovih razreda pročitati najviše knjiga s ponuđenog popisa na Dječjem odjelu gradske knjižnice. Na popisu je bilo ponuđena 21 knjiga, a koje su u periodu natjecanja posuđene ukupno 320 puta, što je gotovo dvostruko više nego prošle godine.

Medalje i priznanja najuspješnijima uručila je zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž.

Izuzetan projekt i hvale vrijedna akcija koja vraća čitanje i razvija čitalačke navike kod naših najmanjih.  Čitanje je nekako zapostavljena vještina uslijed ove sveopće digitalizacije i ja se iskreno nadam da će ovo poslužiti kao jedan ogledan primjer kako razvijati ljubav prema čitanju u svim našim osnovnim školama, a nadam se i u srednjim školama u gradu Koprivnici. – istaknula je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te čestitala svima koji su se uključili  u ovaj projekt.

Od 90 učenika 3. odnosno sada 4. razreda OŠ „Braća Radić“ Koprivnica aktivno je tijekom ljeta u kampanji sudjelovalo njih 53.

Medalju za najviše pročitanih knjiga osvojio je 3. c razred, sada 4. c,  učiteljice Vesne Mlinarić. Drugo mjesto po broju pročitanih knjiga pripalo je 4.d razredu, treći je bio 4. a, a četvrti 4. b. razred.

Učenici 4. c razreda,  Teo Hanžeković i Ema Mihac  pročitali su svih 21 knjigu s popisa za što su uz medalje dobili i posebna priznanja.

Svim učenicima na završnoj svečanosti Olimpijade čitanja čestitali su i ravnateljica Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarka Dječjeg odjela gradske Knjižnice Danijela Petrić, ravnatelj škole Krešo Grgac, knjižničarka školske knjižnice Adrijana Hatadi i predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje Adela Granić.