Svečana sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije


Objavljeno: 13.04.2017 — Pregledano: 1.078 puta

Danas, 13. travnja, održana je svečana sjednica Županijske skupštine Koprivničko- križevačke županije, u povodu proslave 24. obljetnice županije. Sjednica je održana u koprivničkom Domoljubu, a svečanosti je prethodilo polaganje vijenaca na Gradskom groblju „Pri svetom duhu“ u Koprivnici pred Središnjim križem. Svečanoj sjednici ispred grada Koprivnice prisustvovali su Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika i Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Svečanost su svojim izvedbama na samom početku uveličale sopranistica Iva Herman izvedbom hrvatske himne i Lana Bečaj recitacijom nagrađivanog proznog teksta „Najvrednije su stvari u životu besplatne“.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja i nagrade. Mijo Kovačić, velikan naivne umjetnosti primio nagradu počasnog građanina županije, dok je nagradu za životno djelo primila Božica Jelušić Kranželić, književnica. Marija Mraz, predsjednica Udruge invalida Bolje Sutra iz Koprivnice primila je nagradu za promicanje ljudskih prava „Mara Matočec“. Krunoslav Arač i križevačka Djevojačka straža dobili su nagrade za doprinos ugledu i promociji županije. Nagradu za iznimno postignuće u prošloj godini primili su Darko Frankol i ženski košarkaški klub Podravac iz Virja.

Županijske zahvalnice primili su Nada Dombaj, Dragutin Kralj, Zrinka Roksandić, Vatrogasna zajednica Grada Križevaca te Udruga kazališnih amatera Gradskog kazališta Đurđevac, dok su plakete župana primili Vatrogasna zajednica Koprivničko- križevačke županije, Vesna haluga i Marko Tomas.