Sportaši Sportske udruge „Veliko srce“ postigli odlične rezultate na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na krpljama


Objavljeno: 13.02.2017 — Pregledano: 706 puta

Sportaši Sportske udruge za osobe s intelektualnim teškoćama „Veliko srce“ iz Koprivnice nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na krpljama u Delnicama. Natjecanje je organizirala Specijalna olimpijada Hrvatske i Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac.

Koprivnički sportaši postigli su sljedeće rezultate po skupinama:
Nataša Zamljačanec Plahinek – 1. mjesto
Vladimir Strmecki – 1 mjsesto
Ivan Dujaković – 1. mjesto
i ekipno 1. mjesto.

Obzirom da sportaši Sportske udruge “Veliko srce” već niz godina postižu vrijedne i zapažene rezultate na različitim sportskim natjecanjima i u različitim sportskim disciplinama, uspjeli su se kvalificirati na Zimske olimpijske igre Specijalne olimpijade koje se održavaju u Austriji u razdoblju od 11. – 25. ožujka 2017. godine. Troje sportaša – Nataša Zamljačanec Plahinek, Vladimir Strmecki i Ivan Dujaković, temeljem prethodnih vrhunskih rezultata, kvalificirali su se u disciplini trčanja na krpljamai i to u disciplinama na 100 metara, 200 metara i štafeta. Za glavnog trenera reprezentacije u navedenoj disciplini imenovan je trener Alen Marošević.

Sudjelovanje na zimskim Olimpijskim igrama najviše međunarodne razine posebna je čast za naše sportaše, ali i za cijeli grad i županiju jer ipak smo mi ekipa sa velikim srcem. Ovo su za nas već druge Olimpijske igre i ponosni smo što smo dio reprezentacije, a ujedno i promotori sporta za osobe s intelektualnim teškoćama u našem gradu i županiji. – istaknula je voditeljica sportskih aktivnosti iz Udruge Silvija Kovač.