Sporazumom između Grada Koprivnice i OŠ “A.N. Gostovinski” sve je spremno za projekt Botaničkog vrta


Objavljeno: 16.05.2019 — Pregledano: 361 puta

U četvrtak, 16. svibnja, potpisan je sporazum između Grada Koprivnice i OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ kojim će „Nemčići“ dobiti botanički vrt. Botanički vrt koji će služiti za edukaciju i rekreaciju, prostirat će se na površini između škole i Domoljuba. Imati će paviljon za prirodu, biologiju i geografiju, osiguran će biti prostor za razne glazbene i kulturne manifestacije čime će dodatno biti obogaćena estetika našega grada.

„Danas je poseban dan i on bi trebao biti upisan u povijest školstva Koprivnice. Pokreće se još jedna promjena na bolje. Dnevno smo alarmirani vijestima da smo gotovo nepovratno oštetili naš planet. Nikad nije bilo potrebnije odgajati mlade ljude za dobrobit okoliša, nešto što su već naši preci dobro znali i tako živjeli. Važno je poduzimati konkretne mjere, a ne samo obilježavati značajne datume jer to ne daje nikakve rezultate. Mi smo tu potrebu prepoznali i dobili smo potporu članova zajednice“, rekla je ravnateljica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Gordana Gazdić Buhanec.

U ime Grada Koprivnice sporazum je potpisao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, prilikom čega je rekao – „OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ je škola koja i kroz svoju povijest i kroz današnju poziciju gradu daje taj poseban šarm, daje prepoznatljivi pečat našem centru grada. Projekt botaničkog vrta važan je zbog odgoja naše djece da od malih nogu shvate koliko je važna zaštita okoliša i čuvanje planete Zemlje.“

Potpisivanju sporazuma prisustvovala je i voditeljica zagrebačkog Botaničkog vrta Biserka Juretić, članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat te zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.