HR EN

Grad Koprivnica

Školski list Krijesnice OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ ponovno među najboljima

Kažu da ono što nije zapisano i fotografijom zabilježeno, kao da nije ni postojalo. Krijesnice su bilježile i bilježe život OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ i to već pola stoljeća!
S veseljem i ponosom prošle su godine izdali 50. broj školskog lista koji se tijekom nekoliko desetljeća mijenjao u skladu s vremenom i tehnologijom, ugasio u vrijeme Domovinskog rata te ponovno oživio. Ipak, svih tih godina nešto je ostalo isto: želja da se ne izbriše iz zaborava život jedne škole.

Danas su Krijesnice prepoznatljive po svom bogatom sadržaju i vizualnom doživljaju, ne samo u županiji nego i na državnom nivou. U školi su posebno ponosni što je njihov list pet puta bio predložen za državnu smotru LiDraNo, i to 2011., 2012., 2016. i 2018. te je opet ove godine uvršten među 10 najboljih listova u Hrvatskoj.
Od samih početaka na listu su radili učitelji urednici te na desetke učenika urednika.

Zahvaljujući svima njima, Krijesnice još uvijek svijetle! Svi oni se slažu u jednom, a to je da je rad na školskom listu težak i mukotrpan, ali da nema ljepšeg osjećaja nego držati svježe otisnuti list u svojim rukama.

Krijesnice čuvaju misli učitelja koji su svoje učenike pratili kroz najljepše razdoblje njihovih života – đačko doba, lica prijatelja s kojima su dijelili i uspjehe i razočaranja u školskim klupama, trud i zalaganje koje su u različite projekte uložili učenici, učitelji, stručni suradnici, prijatelji škole pa i roditelji naših učenika.

Nema ljepšeg osjećaja nego kad nakon mnogo godina u prašnjavoj kutiji na tavanu pronađeš primjerak školskog lista i prisjetiš se najljepšeg razdoblja svoga života.
Vrijedno uredništvo lista čuva sve školske uspjehe, male ludosti, uspomene…

Tekst pripremile: Marija Levak i Anita Ružman Branković, glavne i odgovorne urednice školskog lista Krijesnice

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice