Premijera dječje scenske igre „Koprivko otkriva novo doba“


Objavljeno: 08.03.2012 — Pregledano: 1.080 puta

 

Koprivko je dobio i svoje uprizorenje, točnije dječju scensku igru „Koprivko otkriva novo doba“ nastalu prema ideji slikovnice „Koprivko i tajna crne rupe“. Ova scenska igra prvotno je zamišljena kao dječja predstava za koju su pripremane dvije postave glumaca. Kako su tekle pripreme i probe ekipa je zaključila da je najvažnije od svega igrati se. Tako se predstava polako pretvarala u dječju igru koja se izvodi na sceni. Umjesto dvije predstave s dvije postave glumaca, vidjet ćemo jednu dječju scensku igru gdje će se glumci koji glume istu ulogu neprestano izmjenjivati na sceni.
Koprivko, dječak koji živi u 14. stoljeću, točnije 1356. godine, jedan dan šeće uz potok i nailazi na crnu rupu za koju mu je tata rekao da je izbjegava i zaobilazi. Vjerojatno pogađate, on to nije učinio i upao je u nju. Crna rupa ga je dovela u 21. stoljeće na Renesansni festival u Koprivnici… koje avanture će Koprivko iskusiti, vidjet ćete u nekoj od narednih izvedbi ove dječje scenske igre.
Premijera će se održati u petak, 16. ožujka u 18.00 h, a prva izvedba u subotu, 24. ožujka u 11.00 h. Udruga „Koprivkov svijet“ zahvaljuje se brojnim prijateljima – Gradu Koprivnici kao glavnom pokrovitelju, Turističkoj zajednici grada Koprivnice, Domu mladih, Ludens teatru, Pučkom otvorenom učilištu, GŠ „Fortunat Pintarić“, Superprintu, Pink Panteru i Udruzi „Koprivice“ koji su dali svoj doprinos i omogućili da se priča o Koprivku nastavi.

Medijski pokrovitelj: Glas Podravine i Radio Glas Podravine
 

Redateljica: Martina Trešćec
Igraju:
Koprivko – Lovro Mršić i Jurica Ivanda
Djevojčica – Angela Brgles-Jukić i Tina Odobašić
Građani – Hana Knežević, Tara Kučina, Lea Miloš, Paolo Picer, Nikolina Pobi, Lovro Ujlaki, Mihael Vugrin
Bubnjar – David Rožmarić
Tekst: Martina Trešćec i glumci
Scenografija: Martin Babić
Rasvjeta: Tomislav Jurenec