HR EN

Grad Koprivnica

Predstavnici Grada Koprivnice i Komunalca obišli radove na izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge

Predstavnici Upravnog odjela za prostorno uređenje, Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Grada Koprivnice te predstavnici Komunalca, u petak, 6. svibnja 2022. godine, obišli su radove na rekonstrukciji postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na relaciji Križevci – Koprivnica – državna granica.

Za ovaj ogromni projekt HŽ infrastruktura potpisala je ugovor s turskom tvrtkom Cengiz Insaat Sonavi ve Ticaret A.S. vrijedan više od 3 milijarde kuna s PDV-om.

Radovi na području grada obuhvaćaju, osim same pruge, i izgradnju brojnih popratnih objekata i prometne infrastrukture, čime će promijeniti i poboljšati uvjeti i sigurnost na prometnicama. Koprivnički željeznički kolodvor očekuje temeljita obnova, a kolodvor u Mučnoj Reki postat će stajalište.

Od Đelekovečke ceste prema Peteranskoj cesti gradi se nadvožnjak, a jedan će se graditi prema Zagrebačkoj ulici. Pružni prijelaz Čarda planira se zatvoriti te će tamo biti pješačko-biciklistički pothodnik. Podvožnjak će biti i ispod pruge u Pavelinskoj ulici prema Ulici Ivana Česmičkog.

Projektom su obuhvaćeni radovi na rekonstrukciji kolodvora Lepavina, izgradnji kolodvora Novo Drnje, rekonstrukcije stajališta Majurec, Carevdar, Vojakovački Kloštar i Sokolovac te izgradnja novoga u Peterancu.

Ukupno se gradi ili je u planu sedam mostova, dva vijadukta, galerija, prolaz za divlje životinje, osam cestovnih nadvožnjaka, tri podvožnjaka i devet pothodnika. Uz sve navedeno modernizirat će se oprema, postrojenja i svi potrebni sustavi.

Nakon završetka radova krajem 2023. godine, putovanje će biti mnogo brže i udobnije. Očekivana brzina će biti 160km/h, s ograničenjem od 150km/h u Lepavini i 100km/h u Koprivnici jer se radi o gradskim područjima sa specifičnim ograničenjima.

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice