HR EN

Grad Koprivnica

Povodom 26. obljetnice VRO Bljesak, gradonačelnik Mišel Jakšić organizirao prijem za koprivničke ratne zapovjednike postrojbi i visoke časnike koji su sudjelovali u planiranju, pripremi i samom provođenju operacije

Povodom 26. obljetnice VRO Bljesak, gradonačelnik Mišel Jakšić organizirao prijem za koprivničke ratne zapovjednike postrojbi i visoke časnike koji su sudjelovali u planiranju, pripremi i samom provođenju operacije Bljesak.

Zahvalio im se na svemu što su napravili, ne samo tijekom operacije Bljesak, već i u svim ostalim akcijama u kojima su sudjelovali tih ponosnih i slavnih godina naše povijesti.

„Da nije bilo vas i vaših suboraca ne bismo imali slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Mogu reći da sam izuzetno ponosan što vas imamo na području grada Koprivnice i da zajedno s vama možemo stvarati, ne samo bolje okruženje za braniteljske udruge, nego vjerujem i za sve građane našeg grada“, poručio je gradonačelnik Jakšić.

Prijemu kod gradonačelnika Koprivnice nazočili su koprivnički viši časnici i policajci koji su bili te 1995.god. aktivno uključeni u samu pripremu, organizaciju, planiranje i zapovijedanje ratnim postrojbama u VRO Bljesak: Krešimir Papac -Načelnik PU Koprivničko-križevačke, Ivica Jurenec -zapovjednik SJP Ban PU Koprivničko-križevačke, Nenad Barić-zapovjednik 2/202.Trbr PZO, Damir Vuković-zapovjednik 13.PO trd Koprivnica, Miroslav Blažek -Kina-zapovjednik ZM Koprivnica, Darko Kereša-zapovjednik 15.PO trbr, Marijan Lukačić -Pz za Log. ZP Bjelovar, Ivica Zgrebec- NOP ZP Bjelovar i Stanislav Lovković-zapovjednik 117.dp.

Svoj izostanak su danas opravdali Branko Bešenić-zapovjednik 2/16.Trbr i Željko Vugrinec- NOd SIS Koprivnica.

Nakon prijema, kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim pripadnicima hrvatske vojske i policije koji su dali svoje živote u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak i tijekom Domovinskog rata.

Hrvatske oružane snage su prije 26 godina, 1. svibnja 1995. godine, krenule u oslobađanje okupiranog teritorija zapadne Slavonije, vojno-redarstvenom operacijom Bljesak.

U toj operaciji poginuo je ili od posljedica ranjavanja preminuo 51 hrvatski branitelj, a 162 branitelja su ranjena.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice