Posjet predstavnika Francuskog veleposlanstva i Francuskog instituta  OŠ „Braća Radić“


Objavljeno: 09.02.2018 — Pregledano: 376 puta

U  utorak, 6. veljače 2018., ataše za jezičnu i edukativnu suradnju Martine Manavella i njen asistent Antonin Gagnant posjetili su  Osnovnu školu „Braća Radić“ Koprivnica povodom DELFA, Međunarodnog ispita iz francuskog jezika koji će se održavati u OŠ „Braća Radić“ od 12. do 17. veljače 2018.

Predstavnici Francuskog veleposlanstva i Francuskog instituta dostavili su ispite i promotivne materijale i s ravnateljem Krešom Grgacom i učiteljicom francuskog jezika Anom Kuhar popričali o stavu škole prema organizaciji samog ispita, o budućnosti francuskog jezika u OŠ „Braća Radić“ Koprivnica i u hrvatskom školstvu općenito. Predstavili su svoj plan akcije na kojem već duže  rade s Ministarstvom obrazovanja s ciljem povećanja kvalitete nastave, osiguravanja kontinuiteta u učenju francuskog jezika od vrtića do fakulteta i osnaživanja promocije francuskog jezika i kulture.

Zahvalili su OŠ „Braća Radić“ Koprivnica na sudjelovanju u organizaciji i provedbi DELF ispita. U OŠ „Braća Radić“ Koprivnica ispit će polagati 62 učenika iz osnovnih i srednjih škola iz Varaždina, Čakovca, Križevaca, Bjelovara i Koprivnice.