HR EN

Grad Koprivnica

Posađena nova stabla ispred Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”

Na mjesta ispred Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ gdje su nekad bila stara i bolesna stabla lipe, danas su posađena nova. Samoj sadnji nekoliko stabala prisustvovali su i ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Stara stabla smo morali srušiti jer su bila bolesna i od agresivne vrste koja se rasijala posvuda. Dobro je što smo ih uklonili na vrijeme. Veseli me što su djeca vidjela kako se sadi novo drvo kada se staro sruši. Posadit ćemo naše lipe, hrvatsko, staroslavensko lijepo drvo. Riječ je o posebnoj, sitnolisnoj vrsti, koja će lijepo mirisati. Svojom visinom, između 10 i 12 metara, uklopit će se ispred škole, a pritom neće zakloniti i nadrasti prostor“, rekla je ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec.

Brojnim malim „Nemčićima“, u sadnji se pridružio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Zahvalio bih se ravnateljici, njenim suradnicima i svim učenicima što su bili ustrajni u ideji za cjelovito i strukturno uređenje okoliša škole koje nam svima puno znači. Ovo je posebno mjesto koje daje pečat cijelome gradu. Umjesto dosadašnjih starih, bolesnih i agresivnih vrsti drveća, posadili smo nove lipe koje će krasiti izgled obnovljene škole“, kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Sve je to uvod u projektiranje budućeg školskog botaničkog vrta koji će se prostirati na području između škole i Domoljuba.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice