HR EN

Grad Koprivnica

Policijska uprava koprivničko-križevačka svečano obilježila Dan policije

Uoči dana Svetog Mihovila 29. rujna, danas je Policijska uprava koprivničko-križevačka tradicionalno obilježila Dan policije. U jutarnjim satima u spomen na sve poginule i nestale pripadnike hrvatske policije u Domovinskom ratu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod „Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata“.

U župnoj crkvi svetog Nikole, uz prisustvo velikog broja policijskih službenika, zaposlenika svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave, predstavnika lokalne zajednice i obitelji poginulih, misno slavlje predvodio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek.

Završna svečanost održana je u zgradi Policijske uprave koprivničko-križevačke gdje je načelnik PU Miroslav Puž upriličio prijam za sve uzvanike.

„Biti policajac nije samo posao. To je životno odabir, poziv koji zahtjeva od svakog policajca zdravi razum, bistru glavu i čiste prste. Policijski posao izuzetno je odgovoran, stresan i traži velika odricanja, posvećenost poslu te stalnu edukaciju i usavršavanje u obnašanju svakodnevnih radnih zadaća“, kazao je u svojem pozdravnom govoru načelnik Puž.

Uime Grada Koprivnice okupljenima se prigodnim riječima obratio gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Korona je donijela svoje zakonitosti i promjene. Izmijenila je stil života i posla. Donijela je i strepnju među ljudi, ali i gospodarske promjene. Sa svime time pojavljuju se novi modeli kriminaliteta. Gledajući iz kuta Europske unije, ne smijemo zaboraviti ni na stalni pritisak migranata. Zato me, kao gradonačelnika i saborskog zastupnika, veseli da u našoj policijskoj upravi imamo proaktivnu situaciju spremnu biti dio svoje društvene zajednice u kojoj živi, djeluje i kojoj pripada. Vašom otvorenošću, svakim iskorakom najbolje čuvamo ono što imamo, a zahvaljujući vama to imamo, a to su sigurnost i povjerenje. Kada bismo to izgubili, tada bismo znali što smo izgubili“, poručio je okupljenima gradonačelnik Jakšić.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren složio se s gradonačelnikom Jakšićem da je biti policajac odgovoran i pošten posao.

„Hrvatska policija je hrabrost, domoljublje, ljubav, stvaranje države, narod i još puno toga. Iza toga pojma, uz Hrvatsku vojsku, stoji epoha stvaranja hrvatske države. Upravo je hrvatska policija bila prva na braniku domovine u stvaranju temelja države. Sigurnost je jedan od najvažnijih elemenata svakog društva, a ima velik značaj i u gospodarstvu“, kazao je župan Koren.

U sklopu proslave Dana policije svečano je otvorena i izložba policijskih kapa policijskog službenika Željka Horvata.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice