HR EN

Grad Koprivnica

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice održat će se festival “Jaje”

Ove godine smo trebali uživati u  šestom po redu festivalu Jaje, no zbog pandemije Covida-19 festival dobiva svoju malu verziju. Svjetski dan jaja obilježit će se premijerom „Mali vitez Don Kiho i štitonoša Sancho“. Predstava je nastala zajedničkim snagama koprivničkog kazališta Oberon i osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Kao prethodnih godina tako i ove ulaz je slobodan, a predstava će se održati u dvorani Domoljub, 9. listopada 2020. u 18 sati.

Kazališni tekst za djecu nastao je po predlošku slavnog romana Miguela de Cervantesa, a sam roman govori o ostarjelom vitezu koji živi u svijetu viteških romana i odlazi u svijet kako bi ga učinio boljim, spasio djevu, a sa sobom vodi svog slugu Sanchu.

Predstava govori o dječaku Prosperu kojeg je utjelovio Gordan Marijanović i djevojčici Mirandi koju igra Antonija Mrkonjić. Dječak je zatvoren u svoj svijet te otkriva roman o vitezu tužnog lica i na svoj tavan poziva Mirandu, svog jedinog prijatelja. Djeca se igraju viteza i sluge stvarajući svoj svijet iz mašte u kojem se osjećaju sigurno.

Režiju potpisuje Damir Mađarić, scenografiju Marta Crnobrnja, kostimografiju Marija Šarić Ban, a glazbu Gordana i Miroslav Evačić.

Zbog pridržavanja propisanih epidemioloških mjera broj ulaznica je ograničen, a možete ih podići u dvorani Domoljub radnim danom od 13 do 17 sati.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice